Fondant cu sirop de glucoza

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
24 Ian 2020 | 3389 vizualizari
Fondant cu sirop de glucoza

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Simona Callas, am incercat si varianta cu miere, dar imi place mai mult varianta asta cu sirop de glucoza. Fondantul se foloseste pentru creme sau pentru a glazura diverse prajituri, amandine, eclere, torturi....

Ingrediente

  • 800 g zahar alb
  • 200 ml apa
  • 100 g sirop de glucoza concentrat

Mod de preparare

Avem nevoie de o cratita de inox cu fundul dublu, bolul de inox de la robotul de bucatarie, un termometru, daca nu aveti merge si fara, nici eu nu am, gripca de inox sau plastic tare, blat de marmura, inox sau granit ( eu n-am avut decat blatul care arata ca marmura dar habar nu am din ce este si a mers ). Mai intai degresam toate ustensilele sa scartie cand punem mana pe ele. Bolul de la robot il bagam in congelator cat pregatim siropul.

In cratita de inox punem zaharul, siropul de glucoza si apa si amestecam  cu o spatula de silicon pana omogenizam. Apoi punem cratita pe foc, focul sa fie mare si lasam sa fiarba, daca aveti termometru trebuie sa atinga temperatura de 114 grade C, daca nu aveti cum a fost cazul meu, lasati sa fiarba 4-5 min si apoi faceti testul urmator, luati intre doua degete sirop si cand desprindeti degetele trebuie sa se formeze un fir de cca 5-7 mm. E bine sa avem langa noi o pensula pe care sa o inmuiem in apa rece si sa trecem cu ea peste peretii cratitei sa nu se cristalizeze zaharul, daca se formeaza spuma o indepartam cu ajutorul unei lingure bine degresate. Dupa ce am facut testul cu firul de sirop, tragem cratita de pe foc, scoatem bolul din congelator si turnam siropul fierbinte. Lasam sa ajunga la o temperatura de 60-70 grade C sau aproximativ 35-45 min sa se raceasca, apoi incepem sa mixam la viteza medie, eu am mixat la treapta a 4, a 3 mi s-a parut cam lenta, mixam pana incepe sa se albeasca siropul devenind o pasta maleabila. Apoi se rastoarna pe blatul de lucru si se proceseaza cateva minute cu gripca, se intinde cat mai subtire apoi se strange si iar se intinde, cam de 3-4 pri procedam asa. Aceasta operatiune se numeste tablare si ajuta la omogenizarea fondantului si la dizolvarea eventualelor granule de zahar, precum si la racirea totala a fondantului. Fondantul este gata se pune in folie alimentara si sa pastreaza la frigider sau chiar in congelator. Pentru a fi folosit fondantul se incalzeste la microunde sau pe  baie de abur. Se poate colora cu coloranti gel sau cacao dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant cu sirop de glucoza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata

Blat : Banana coapta o pasam intr-un castron, untul se freaca bine cu zaharul, faina se amesteca cu praful de copt. Peste untul frecat cu zahar se adauga, oul, esenta de vanilie si 1/2 din faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2020, 22:06
Deci urmeaza ceva bun!!!
la 24.01.2020, 22:38
Prea multa munca
la 24.01.2020, 23:06
Si cu tine Motane, pai eu nu trebuie sa muncesc...ceva...
la 24.01.2020, 23:07
Misulico, am comanda serioasa de la Leone, miniamandine
la 25.01.2020, 07:32
Adauga comentariu...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking