Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri

Postat de adnia in Dulciuri
2 Ian 2013 | 7179 vizualizari
Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri

E o combinatie perfecta, nu-i asa? Fondantele acestea au intrat repede in topul preferintelor mele dulci, asa ca le voi repeta la ocazii speciale. Am facut aceste fondante impreuna cu fondantele roz cu nuca si trandafiri, asa ca le veti vedea fotografiate impreuna.Pasii de formare a bomboanelor au fost aceiasi, asa ca am pozat doar rezultatul final.

Ingrediente

  • Fondante cu cafea:
  • Pt umplutura avem nevoie de:
  • -1-2 gr. gelatina maruntita
  • -200 gr zahar pudra
  • -2 linguri unt de arahide
  • -1 lingura de miere
  • -1 cubulet de unt
  • Pt. glazura avem nevoie de:
  • -2 gr. gelatina maruntita
  • -1 cubulet de unt
  • -1 esenta de cafea
  • -1 lingura de miere
  • -200 gr. zahar pudra
  • Fondantele roz de trandafiri:
  • Pt umplutura avem nevoie de:
  • -200 gr. nuca macinata
  • -200 gr. zahar pudra
  • -50 gr. unt
  • -2 linguri miere
  • -1 esenta apa de trandafiri (eu n-am avut esenta, asa ca am inlocuit-o cu dulceata de trandafiri, si n-am mai adaugat nici miere)
  • -1-2 gr. gelatina maruntita
  • Pt. glazura avem nevoie de:
  • -3-4 linguri de miere
  • -2 cubulete de unt
  • -150-200 gr. zahar pudra
  • -putin colorant alimentar rosu
  • -2 gr. gelatina maruntita

Mod de preparare

Fondante cu alune si cafea:

Am hidratat gelatina intr-o lingura de apa si am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am adaugat zaharul pudra, putin cate putin,amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Urmatorul pas a fost sa incorporez si untul de arahide, rezultand o pasta destul de moale. Am dat-o la rece pt cca 2 ore si am constatat ca s-a intarit foarte bine (la rece, compozitia devine tare, dar se inmoaie foarte repede la temperatura camerei--asa ca trebuie lucrat repede). Cu ajutorul unei lingurite mi-am luat cantitatea necesara pt. fiecare bomboana, si am format rapid bilutele cu mainile unse cu unt (in asa fel incat sa le imbrac intr-o pelicula extrem de fina de unt, care la rece se intareste). Bineinteles, urmatoarea operatiune a fost sa le dau la rece, timp in care am preparat glazura.

Am hidratat din nou gelatina intr-o lingura de apa, pe care am topit-o pe foc, impreuna cu mierea, am adaugat  untul, esenta de cafea si apoi zaharul, putin cate putin, amestecand continuu. Am scos bomboanele de la rece, le-am scufundat in glazura (cu ajutorul unei lingurite) si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat la rece pana s-au intarit. Apoi le-am asezat in hartiute speciale si au pana in momentul servirii le-am lasat in cutie la rece...s-au pastrat perfect asa.

Enjoy!

Fondante roz cu trandafiri:

Pt a forma bomboanele, am facut mai intai fondantul rozaliu: am hidratat gelatina intr-o lingura de apa, apoi am topit-o pe foc mic impreuna cu dulceata (sau mierea, dupa caz), apoi am adaugat untul si zaharul pudra, putin cate putin, pana s-a ingrosat, apoi am adaugat nucile macinate.

Am lasat pasta rezultata la rece cca 2 ore, apoi am format bilutele cu mana unsa cu unt si le-am dat iarasi la rece.
Intre timp am facut glazura: acelasi fondant de mai inainte: am hidratat gelatina inr-o lingura de apa, am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am inceput sa adaug untul, colorantul si zahar pudra(putin cate putin), amestecand continuu, pana s-a format iarasi o pasta grosuta, dar oarecum lichida.

Am scos bomboanele de la rece si , cu ajutorul unei lingurite, le-am scufundat in fondantul caldut, apoi le-am asezat repede pe o tava tapetata cu hartie de copt. L-eam dat din nou la rece pt. 10 min, apoi le-am desprins foarte usor si le-am asezat in hartiutele lor speciale...si gata!Au iesit foarte gustoase,dulci, aromate si mi-au adus aminte de bomboanele din copilarie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondante cu alune si cafea si fondante roz cu nuca si trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bomboane de ciocolata neagra cu visine si migdale

Postat de GABRIELAGH

Desert bomboane de ciocolata neagra cu visine si migdale

   Incepem cu untul de cacao pe care il maruntim si il punem sa se topeasca la bain-marie intr-un vas de sticla. Acelasi lucru facem si cu uleiul de cocos.   In timp ce se...

Citeste continuarea

Pancakes cu mascarpone si fructe de padure

Postat de comanligia

Pancakes cu mascarpone si fructe de padure

Se pune mascarpone intr-un bol si se freaca bine cu o furculita. Untul se topeste putin la cuptorul cu microunde. In alt castron se cerne faina si praful de copt si se adauga sare. In alt vas se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2013, 10:50
Ce bine arata!!!
la 02.01.2013, 10:52
la 02.01.2013, 11:00
la 02.01.2013, 11:10
la 02.01.2013, 11:11

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking