Franzele cu bere

Postat de mihaelar63 in Piine
23 Ian 2020 | 968 vizualizari
Franzele cu bere

,, Bunatati pentru Craciun "    Din ciclul ,, Hai sa mancam berea , daca nu am baut-o !!" Reteta  de beer bread  este de multisor in asteptare :  https://www.youtube.com/watch?v=avaTp0vZghc. Italianu' ce o prepara  ,pare cam ciudatel , dar reteta este magnifica . Eu am preparat doua portii o data . Am ales sa dau forma de franzela pentru ca pot taia mai usor felii de mici dimensiuni .

Ingrediente

  • 800 gr faina tip 650
  • 120 gr fulgi de ovaz
  • 500 gr bere
  • 15 gr drojdie din maia activa uscata Pakmaya
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare

Mod de preparare

  1. Pregatiti ingredientele . Cantariti faina  si fulgii de ovaz.
  2.  Berea trebuie sa fie calduta .
  3. Pentru inceput am adus berea de pe balcon si am pus-o pe calorifer sa se incalzeasca putin.
  4. Am folosit pentru framntare si dospit ,masina de paine Tefal , program nr.16.
  5. Se introduc in cuva masinii de pine in ordinea aceasta : Berea,uleiul, ,zaharul , faina , fulgii de ovaza , drojdia si sarea .
  6. Se lasa la framntat , apoi dospit , 75 minute .
  7. Aluatul isi va dubla marimea .
  8. Am scos aluatul pe o plansa de silicon unsa cu putin ulei sa nu se  lipeasca .
  9. Am impartit aluatul in doua .
  10. La manevrare  , aluatul se va mai micsora .
  11. Se intinde cate  o foaie dreptunghiulara .
  12. Aceasta operatiune am facut-o cu ajutorul mainilor . Nu a fost nevoie de sucitor .
  13. Am rulat aluatul ca pe un cozonac .
  14. Se aseaza sulurile obtinute in tava tapetata cu hartie de copt .
  15. Cerneti deasupra franzelelor putina faina alba .
  16. Cu un cutit bine ascutit ,faceti crestaturi din loc in loc .
  17. Am lasat aluatul sa creasca inca o ora la cuptor , temperatura 60grade .
  18. Au crescut foarte frumos !!! Ma bucuram ca uncopil , parca erau desenate !!!
  19. Am copt franzelele cu bere 50 minute . Primele 10 minute la 205 grade , apoi am redus caldura la 180 grade .
  20. Se scot franzelele din cuptor si se pun la racorit pe un  gratar de inox .
  21. Am obtinut o minunata paine cu coaja crocanta . Gustul este usor de dulce -amarui , de la bere . Miezul este pufos ,asemanator painii cu cartofi .
  22.  Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen

Postat de mihaelar63

Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen

Am pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine . Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient. Si fainurile trebuie...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.01.2020, 01:18
la 24.01.2020, 09:00
Arată bine, pâinea ta cu bere...!
la 24.01.2020, 09:07
la 24.01.2020, 10:40
Bune!
la 24.01.2020, 11:28
Rumene si gustoase!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking