Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen

Postat de mihaelar63 in Piine
5 Feb 2020 | 881 vizualizari
Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen

   De data aceasta a venit la rand testarea berii negre la framntat aluatul de paine . Daa , cu siguranta ca voi mai prepara asa painedelicioasa . Am obtinut doua franzele frumoase din care una a ramas acasa iar ceialalta a luat drumul Clujului la baiat .  

Ingrediente

  • 700 gr faina alba
  • 300 gr faina integrala
  • 630 ml bere neagra
  • 20 gr drojdie uscata granulata
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri chimen

Mod de preparare

  1. Am pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine .
  2. Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient.
  3. Si fainurile trebuie sa fie la temperatura camerei din acelasi motiv .
  4. Am amestecat si am lasat 15 minute sa faca aluatul bule
  5. Am pus restul fainii atat cea alba cat si cea integrala si sarea ,in cuva si am dat drumnul la programul de framntare si dospire .
  6. Semintele de chimen se adauga cam dupa 20 minute in aluat .
  7. Dupa o ora  ce aluatul si-a dublat volumul se scoate pe o folie de silicn si se framnta usor din nou .
  8. Impartiti aluatul in doua si punet-l in tavile pentru cozonaci pe care le-ati uns cu putin ulei .
  9. Eu am lucrat usor cu aluatul . Daca va pare prea lipicios , ungeti plansa  de lucrusi mainile cu putin ulei .
  10. Presarati faina pe deasupra cu ajutorul unei sitemici si faceti din loc in loc taieturi paralele .
  11. Taieturile nu sunt doar pentru aspect , ele vor ajuta sa creasca aluatul mai bine .
  12. In 30 minute de ,, pauza "' la loc fara curenti de aer , aluatul isi dubleaza din nou volumul .
  13. Coaceti franzelele la cuptorul preincalzit la 20 grade timp de 10-150 minute .
  14. Dupa aceasta reduceti temperatura la 180 grade .
  15. Coacera in total va dura 50 minute .
  16. MIe imi place painea bine coapta , daca se doreste sa aiba coaja subtire si moalae o lasati mai putin la cuptor .

                                    Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Colac impletit in 4

Postat de RODIMUR

Colac impletit in 4

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sarea și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, untul...

Citeste continuarea

Paine cu faina si malai

Postat de lucy2002

Paine cu faina si malai

Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea. Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa  si cu zahar) lasam sa se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.02.2020, 20:39
la 05.02.2020, 21:15
Multe feluri de pâine ai făcut, în ultimul timp, care mai de care mai interesantă...!
la 05.02.2020, 21:23
Rodica cred ca in ultimele 4 luni am cumparat paine de cateva ori . Restul le-am preparat in casa . Adevarul ca o franzela de 700 grame ma tine 4-5 zile
la 05.02.2020, 22:10
Bune!
la 06.02.2020, 08:58

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking