Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen

Postat de mihaelar63 in Piine
5 Feb 2020 | 1116 vizualizari
Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen

   De data aceasta a venit la rand testarea berii negre la framntat aluatul de paine . Daa , cu siguranta ca voi mai prepara asa painedelicioasa . Am obtinut doua franzele frumoase din care una a ramas acasa iar ceialalta a luat drumul Clujului la baiat .  

Ingrediente

  • 700 gr faina alba
  • 300 gr faina integrala
  • 630 ml bere neagra
  • 20 gr drojdie uscata granulata
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri chimen

Mod de preparare

  1. Am pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine .
  2. Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient.
  3. Si fainurile trebuie sa fie la temperatura camerei din acelasi motiv .
  4. Am amestecat si am lasat 15 minute sa faca aluatul bule
  5. Am pus restul fainii atat cea alba cat si cea integrala si sarea ,in cuva si am dat drumnul la programul de framntare si dospire .
  6. Semintele de chimen se adauga cam dupa 20 minute in aluat .
  7. Dupa o ora  ce aluatul si-a dublat volumul se scoate pe o folie de silicn si se framnta usor din nou .
  8. Impartiti aluatul in doua si punet-l in tavile pentru cozonaci pe care le-ati uns cu putin ulei .
  9. Eu am lucrat usor cu aluatul . Daca va pare prea lipicios , ungeti plansa  de lucrusi mainile cu putin ulei .
  10. Presarati faina pe deasupra cu ajutorul unei sitemici si faceti din loc in loc taieturi paralele .
  11. Taieturile nu sunt doar pentru aspect , ele vor ajuta sa creasca aluatul mai bine .
  12. In 30 minute de ,, pauza "' la loc fara curenti de aer , aluatul isi dubleaza din nou volumul .
  13. Coaceti franzelele la cuptorul preincalzit la 20 grade timp de 10-150 minute .
  14. Dupa aceasta reduceti temperatura la 180 grade .
  15. Coacera in total va dura 50 minute .
  16. MIe imi place painea bine coapta , daca se doreste sa aiba coaja subtire si moalae o lasati mai putin la cuptor .

                                    Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

Postat de doralinda72

Koulouria Thessalonikis (covrigi din zona Salonic)

Turnam faina in vasul de la mixer, apoi zaharul, sarea, drojdia, uleiul si tahina. Adaugam si apa calduta si mixam la robot cu ajutorul cricului de framantat ptr cca 15 minute. Cand aluatul e...

Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu mac

Postat de ela

Cornuri pufoase cu mac

Lasam la temperatura camerei cu o ora inainte cel putin faina, ouale, untul. Cernem faina (eu de doua ori).Pe lnga cele 750gr faina eu am mai avut nevoie de vreo2-3linguri de faina spre sfarsit...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.02.2020, 20:39
la 05.02.2020, 21:15
Multe feluri de pâine ai făcut, în ultimul timp, care mai de care mai interesantă...!
la 05.02.2020, 21:23
Rodica cred ca in ultimele 4 luni am cumparat paine de cateva ori . Restul le-am preparat in casa . Adevarul ca o franzela de 700 grame ma tine 4-5 zile
la 05.02.2020, 22:10
Bune!
la 06.02.2020, 08:58

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking