Ingrediente
- 700 gr faina alba
- 300 gr faina integrala
- 630 ml bere neagra
- 20 gr drojdie uscata granulata
- 2 lingurite sare
- 2 linguri chimen
Mod de preparare
- Am pus drojdia, berea si 4 linguri de faina alba in cuva masinii de paine .
- Berea trebuie sa fie calduta , astfel procesul de dospire va fi mai eficient.
- Si fainurile trebuie sa fie la temperatura camerei din acelasi motiv .
- Am amestecat si am lasat 15 minute sa faca aluatul bule
- Am pus restul fainii atat cea alba cat si cea integrala si sarea ,in cuva si am dat drumnul la programul de framntare si dospire .
- Semintele de chimen se adauga cam dupa 20 minute in aluat .
- Dupa o ora ce aluatul si-a dublat volumul se scoate pe o folie de silicn si se framnta usor din nou .
- Impartiti aluatul in doua si punet-l in tavile pentru cozonaci pe care le-ati uns cu putin ulei .
- Eu am lucrat usor cu aluatul . Daca va pare prea lipicios , ungeti plansa de lucrusi mainile cu putin ulei .
- Presarati faina pe deasupra cu ajutorul unei sitemici si faceti din loc in loc taieturi paralele .
- Taieturile nu sunt doar pentru aspect , ele vor ajuta sa creasca aluatul mai bine .
- In 30 minute de ,, pauza "' la loc fara curenti de aer , aluatul isi dubleaza din nou volumul .
- Coaceti franzelele la cuptorul preincalzit la 20 grade timp de 10-150 minute .
- Dupa aceasta reduceti temperatura la 180 grade .
- Coacera in total va dura 50 minute .
- MIe imi place painea bine coapta , daca se doreste sa aiba coaja subtire si moalae o lasati mai putin la cuptor .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu bere neagra, faina integrala si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|