Fricassée de pui cu smantana

Postat de ctlina in Pui
1 Apr 2016 | 3550 vizualizari
Fricassée de pui cu smantana

Dupa Supa crema Du Barry si Oua posate cu sos bourguignon, va prezint o noua reteta care trebuia realizata dupa a 3a saptamana de curs. Este reteta oficiala livrata de un curs gratuit de bucatarie organizat de specialisti francezi- MOOC cuisine de l'Afpa (MOOC-Massive Open Online Course). 6 saptamani de curs : 1 - legumele, 2 - oua, sosuri, 3 - carnea, 4 - pestele, 5- patiserie Fiecare saptamana trebuie trecut un test si realizata o reteta.

Ingrediente

  • 1 pui de tara
  • 2 linguri de ulei
  • 40 g unt
  • 2 cepe mari
  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • cuisoare
  • cimbru, dafin
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri smantana
  • sare și piper
Garnituri:
  • 150 g ceapa mica
  • 150 g de ciuperci mijlocii
  • 6-7 morcovi
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 30 g de unt
  • zahăr pudră
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata si se spala legumele. Se taie puiul si se pastreaza pulpele si piepturile dezosate.

Cu carcasa ramasa pregatim fondul alb. Taiem carcasa in bucati, prazul si morcovul in rondele. Punem cuisoarele in ceapa taiata in 4. Intr-o oala adanca punem carcasa, deasupra legumele taiate , cimbrul, dafin, sare si piper.

Se acopera cu 2-3 l de apa rece și se aduce la fierbere. Se lasa sa fiarba fara sa acoperim la foc mijlociu, timp de aproximativ 1 oră.

Indepartati spuma frecvent. Adaugati apa daca a scazut prea mult.

Se strecoara supa printr-un tifon/strecuratoare fina pentru a păstra doar lichidul.

Intre timp preparam garniturile: ceapă, morcov și ciuperci.

Se-ncepe prin taierea morcovilor:

- taiem in lungime in 2,3,4 bucati (depinde de grosimea morcovului)

- taiem cu un cutit fin varfurile/unghiurile pentru a deveni subtiri si rotunde

Se curata ceapa si se pune intr-o tigaie adanca. Se acoperă cu apă rece, se pune o nuca de unt, un pic de zahăr pudră, sare. Se aduce la fierbere si se acopera la suprafata cu un capac din hartie de copt gaurit in mijloc. Lasam sa fiarba până la evaporarea completă a apei. Luam capacul din hartie si dam ceapa prin sosul format din zahar si unt. Rezervam.

Se pun morcovii taiati intr-o oala adanca. Se acoperă cu apă rece,se pune o nuca de unt, un pic de zahăr pudră, sare. Se aduce la fierbere si se acopera la suprafata cu un capac din hartie de copt gaurit in mijloc. Lasam sa fiarba până la evaporarea completă a apei. Luam capacul din hartie si amestecam morcovii cu sosul format din zahar si unt. Rezervam.

Se taie ciupercile in 6/8 si se pun intr-o tigaie adanca. Punem deasupra sucul de lamaie, sare, un pic de unt, acoperim cu apa. Se aduce la fierbere si se acopera la suprafata cu un capac din hartie de copt gaurit in mijloc. Lasam sa fiarba până la evaporarea completă a apei. Luam capacul din hartie si amestecam ciupercile cu sosul format. Rezervam.

Se taie marunt ceapa rămasă.

Prajim bucatile de carne în grăsimea fierbinte (ulei + unt). Rezervam carnea.

Degresăm tigaia si punem ceapa la calit. Cand este lucioasa adaugam faina si amestecam la foc mic 2-3 minute. Adaugam treptat fondul alb, amestecand cu un tel. Se pun bucatile de carne, cimbru, dafin, sare, piper si se lasa sa fiarba acoperit timp de 20-30 de minute. Scoatem bucatile de carne. Strecuram sosul si-l punem din nou pe foc. Il reducem daca este nevoie- trebuie sa fie legat adica sa se tina pe dosul lingurii.

Adaugam smantana si amestecam bine. Verificam de sare si piper. Se pune carnea în sos și se fierbe la foc mic 5 minute.

Este gata, puteti servi cu garnitura pregatita si cu orez alb.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fricassée de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina

Postat de katty

Fricasse de pui si crutoane cu ierburi de gradina

Curatam pulpele de resturi, le spalam si le scurgem bine. Le punem la prajit intr-o cratita in uleiul de masline, apoi, dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2016, 23:29
Like!
la 01.04.2016, 23:52
la 02.04.2016, 09:06
Papa bun!
la 02.04.2016, 11:30
la 02.04.2016, 21:37

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking