Friganele cu finetti si banane

Postat de JulyCris in Dulciuri
9 Noi 2015 | 3632 vizualizari
Friganele cu finetti si banane

Pentru ca habar n-am avut ce denumire sa le dau, fiica-mea le-a zis clătuş sau kurtite, pentru ca, zice ea minunatiile astea atat de gustoase sunt combinatie intre clatitele cu finetti si banane si kurtos. Am ramas totusi la ceva mai simplu. Friganele cu finetti si banane. :) Nu e inventia mea, am vazut asta pe facebook pe o pagina bulgareasca(cred) "Bon apetit". https://www.facebook.com/video.php?v=10152680193046348&set=vb.63301101347&type=2&theate Fara ingrediente,fara masura,totul "din ochi",cert este ca a iesit ceva absolut senzational. Fiica-mea, cand a gustat prima data, mi-a zis asa: "Mami, mi s-au inmuiat genunchii la cat sunt de bune...!!!! Doamneeeee!!!!" Este si bomba calorica, e foarte adevarat, asa ca, mancati doar una. :P Eu vorbesc? Ca am mancat 3 din prima. :))) Ce mai conteaza, nu fac in fiecare zi! Am sa va dau ingredientele folosite de mine.

Ingrediente

    • 10-12 felii paine toast
    • 2 banane
    • 4-5 linguri finetti
    • 1 ou
    • 150 ml lapte
    • 1 lingura zahar
    • esenta de vanilie
    Pentru ornat
    • 3-4 linguri zahar
    • 3-4 linguri nuca macinata
    • 1 lingura scortisoara
    • frisca
    • ulei pt prajit

Mod de preparare

Sper sa fiu destul de explicita,daca nu voi atasa si poze cu fiecare pas in parte si sigur veti intelege. Mai aveti si link-ul la clip si va puteti uita. :)

Feliile de paine le decupam de coaja.Cu ajutorul unui sucitor,le intindem putin. Procedam ca atunci cand intindem aluatul pt gogosi.Punem o lingurita finetti(eu l-am incalzit pe baie de aburi ca sa fie mai usor de intins) si intindem pe toata felia, apoi punem intr-o margine banana (doua lingurite). Rulam usor felia de paine. Oul il batem putin cu furculita,adaugam laptele, zaharul si vanilia si amestecam bine. Dupa ce terminam painea de umplut si rulat, introducem fiecare bucata in compozitia de ou cu lapte si zahar.Punem apoi la prajit in uleiul incins. Prajim pe ambele parti.Scoatem pe o farfurie. Separat, pregatim zaharul, nuca macinata si scortisoara. Dam fiecare bucata prin acest amestec pe toate partile. Punem pe farfurie. Se serveste alaturi de frisca batuta. Delicios!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele cu finetti si banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Kaiserschmarrn

Postat de caroline

Kaiserschmarrn

Luam ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un bol galbenusurile, laptele,zaharul,smantana si faina si amestecam bine. Separat mixam bine albusurile cu un varf de sare....

Citeste continuarea

Desert waffle cu capsuni

Postat de sufletista

Desert waffle cu capsuni

Mixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa, adaugam untul topit, laptele la temperatura camerei, omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lime, esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2015, 16:21
la 09.11.2015, 16:25
la 09.11.2015, 16:37
la 09.11.2015, 17:03
O bunătate!
la 09.11.2015, 20:26

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking