Ingrediente
- 500 g de piept de pui
- 60 g de nuca de cocos
- 1 ceapa
- 5 linguri sos soia
- 1 linguritia pudra de coriandru
- 1 lingura pudra de curcuma/tumeric
- 1 lingura pudra de curry
- 1 varf de piment
- ½ lime -lamaie verde
- 1 lingura zahar
- 3 linguri ulei vegetal
Pentru sos :
- 60 g de alune nesarate
- 50 g apa
- ½ lime
Mod de preparare
Curatati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron.
Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime si zaharul.
Amestecati totul bine.
Daca le faceti la gratar : se monteaza cat o „nuca” din amestecul de carne in jurul batului de bambus si se pun pe gratarul sau tigaia grill bine incinsa.
Eu le-am facut la tigaie in forma de mititei alungiti si am pus batul dupa.
Le-am prajit deci intr-un pic de ulei la tigaie.
Lasati-le 5-8 minute sa se prajeasca pe fiecare parte. Pieptul de pui prajit prea tare devine uscat- cred ca pulpele de pui dezosate ar fi mai gustoase. Am infipt dupa prajire betele.
Sosul se prepara astel: mixati alunele, adaugati sucul de lime mixati si adaugati apoi treptat apa.
Serviti-le acompaniate de sos (noi am preferat un sos picant).
Am gasit ca servite reci, a 2a zi erau chiar si mai bune :)
Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui balineze - Sate Lilit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|