Frigarui balineze - Sate Lilit

Postat de ctlina in Pui
24 Sep 2017 | 2975 vizualizari
Frigarui balineze - Sate Lilit

O reteta indoneziana foarte populara - frigaruile balineze originare din capitala Bali. Sosul nu ne-a convins (noi am preferat un sos picant), iar frigaruile le-am gasit bune, dar preferatele noastre raman cele satay- vezi reteta aici. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/frigarui-balineze-sate-lilit.html  

Ingrediente

  • 500 g de piept de pui
  • 60 g de nuca de cocos
  • 1 ceapa
  • 5 linguri sos soia
  • 1 linguritia pudra de coriandru
  • 1 lingura pudra de curcuma/tumeric
  • 1 lingura pudra de curry
  • 1 varf de piment
  • ½ lime -lamaie verde
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei vegetal

Pentru sos :

  • 60 g de alune nesarate
  • 50 g apa
  • ½ lime

Mod de preparare

Curatati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron.

Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime si zaharul.

Amestecati totul bine.

Daca le faceti la gratar : se monteaza cat o „nuca” din amestecul de carne in jurul batului de bambus si se pun pe gratarul sau tigaia grill bine incinsa.

Eu le-am facut la tigaie in forma de mititei alungiti si am pus batul dupa.

Le-am prajit deci intr-un pic de ulei la tigaie.

Lasati-le 5-8 minute sa se prajeasca pe fiecare parte. Pieptul de pui prajit prea tare devine uscat- cred ca pulpele de pui dezosate ar fi mai gustoase. Am infipt dupa prajire betele.

Sosul se prepara astel: mixati alunele, adaugati sucul de lime mixati si adaugati apoi treptat apa.

Serviti-le acompaniate de sos (noi am preferat un sos picant).

Am gasit ca servite reci, a 2a zi erau chiar si mai bune :)

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui balineze - Sate Lilit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute de pui cu sos de rosii si busuioc

Postat de RuxyRux

Chiftelute de pui cu sos de rosii si busuioc

Carnea se spala, se taie si se toaca prin masina, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga, oul, apa, uleiul, laptele, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelutele. Se unge...

Citeste continuarea

Mâncărică de cartofi cu carne de pui

Postat de ela2015

Mâncărică de cartofi cu carne de pui

Într-o tigaie (cu capac) încingem 2-3 linguri de ulei şi punem cărniţa la rumenit pe ambele părţi. Între timp pregătim celelalte ingrediente, pe care le adăugăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2017, 09:43
waw! Ce reteta De ceva vreme experimentam retete indiene cu condimente exotice si chiar ne plac mult Trebuie sa trec si pe arabesti
la 24.09.2017, 09:45
Catalina, pentru ca tocmai ai descoperit ingredientul secret = pui, scrie in descrierea retetei "ingredient secret", ca merita reteta asta sa fie in concurs
la 24.09.2017, 09:45
Ah, nu are aluat ... nu merge...
la 24.09.2017, 09:54
da Ina m-am grabit sa pun o reteta cu pui am vazut regulamentul dupa , merci
la 24.09.2017, 10:02
Cătălina, felicitări pentru rețetele speciale pe care le postezi!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking