Frigarui balineze - Sate Lilit

Postat de ctlina in Pui
24 Sep 2017 | 2988 vizualizari
Frigarui balineze - Sate Lilit

O reteta indoneziana foarte populara - frigaruile balineze originare din capitala Bali. Sosul nu ne-a convins (noi am preferat un sos picant), iar frigaruile le-am gasit bune, dar preferatele noastre raman cele satay- vezi reteta aici. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/frigarui-balineze-sate-lilit.html  

Ingrediente

  • 500 g de piept de pui
  • 60 g de nuca de cocos
  • 1 ceapa
  • 5 linguri sos soia
  • 1 linguritia pudra de coriandru
  • 1 lingura pudra de curcuma/tumeric
  • 1 lingura pudra de curry
  • 1 varf de piment
  • ½ lime -lamaie verde
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei vegetal

Pentru sos :

  • 60 g de alune nesarate
  • 50 g apa
  • ½ lime

Mod de preparare

Curatati ceapa si taiati-o in 4. Tocati carnea de pui cu ceapa. Puneti intr-un castron.

Adaugati nuca de cocos, curcuma, curry-ul, piment-ul, sosul soia, pudra de coriandru, sucul de lime si zaharul.

Amestecati totul bine.

Daca le faceti la gratar : se monteaza cat o „nuca” din amestecul de carne in jurul batului de bambus si se pun pe gratarul sau tigaia grill bine incinsa.

Eu le-am facut la tigaie in forma de mititei alungiti si am pus batul dupa.

Le-am prajit deci intr-un pic de ulei la tigaie.

Lasati-le 5-8 minute sa se prajeasca pe fiecare parte. Pieptul de pui prajit prea tare devine uscat- cred ca pulpele de pui dezosate ar fi mai gustoase. Am infipt dupa prajire betele.

Sosul se prepara astel: mixati alunele, adaugati sucul de lime mixati si adaugati apoi treptat apa.

Serviti-le acompaniate de sos (noi am preferat un sos picant).

Am gasit ca servite reci, a 2a zi erau chiar si mai bune :)

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui balineze - Sate Lilit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de pui umplut

Postat de katty

Piept de pui umplut

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit facem cate un buzunar. Presaram cu sare si piper atat pe exterior, cat si pe interior. Amestecam branza...

Citeste continuarea

Piept de pui cu sos dulce-picant

Postat de Irina

Piept de pui cu sos dulce-picant

Pieptul de pui spalat si curatat l-am taiat in doua. Am condimentat pieptul de pui cu busuioc uscat, sare si piper, suc de rosii, am stropit cu putin sos de soia si putin sos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2017, 09:43
waw! Ce reteta De ceva vreme experimentam retete indiene cu condimente exotice si chiar ne plac mult Trebuie sa trec si pe arabesti
la 24.09.2017, 09:45
Catalina, pentru ca tocmai ai descoperit ingredientul secret = pui, scrie in descrierea retetei "ingredient secret", ca merita reteta asta sa fie in concurs
la 24.09.2017, 09:45
Ah, nu are aluat ... nu merge...
la 24.09.2017, 09:54
da Ina m-am grabit sa pun o reteta cu pui am vazut regulamentul dupa , merci
la 24.09.2017, 10:02
Cătălina, felicitări pentru rețetele speciale pe care le postezi!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking