Ingrediente
- 1 Kg piept pui
- 500 gr carnaciori de bere
- 200 gr slanina afumata
- 200 gr iaurt
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita praf ghimbir
- 1/2 lingurita piper alb
- 1/2 lamaie -zeama
- 5 catei usturoi tocat
- 2 cepe rosii
- 5-6 gogosari galbeni,rosii si verzi
- 2 zucchini foarte tineri
- 100 ml ulei masline
- sare
Mai aveti nevoie de bete de lemn ptr. frigarui .
Mod de preparare
Portionati pieptul de pui in felii subtiri de lungimea si latimea aprox. cat doua degete. Feliati slanina de aceiasi marime. Amestecati carnea cu 50 ml ulei masline, iaurtul, sare, piper, praf de ghimbir, oregano si busuioc .
Curatati si spalati legumele .
Taiati legumele de marime potrivita (cat o cutiuta de chibrituri), le sarati si amestecati cu restul de ulei si zeama de lamaie .
Introduceti pe frigarui incepand cu slaninuta , alternand: carne , legume , carnaciori de bere . Terminati tot cu slanina afumata .
Prajiti la gratar sau in extra- sezon la cuptor .
Nu uitati sa asezonati cu un pahar din bautura preferata ! Asta vara doream bere , acum, parca merge mai bine o limonada plina de Vitamina C:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu pui si zucchini" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|