Ingrediente
- 600 gr calmari
- 600 gr creveti
- 1 ardel verde sau rosu
- 1 ceapa
- 1 lingurita de boia de ardei
- 1 lamaie
- 2 catei de usturoi
- sare si piper
- putin ulei
Mod de preparare
Am taiat calmarii in bucatele de 3 centimetri si i-am pus intr-un castronel cu sare, piper, boia, usturoiul pisat, sucul de la lamaie si cam 2 linguri de ulei si am amestecat bine. Ideal ar fi sa ramana la marinat peste noapte, dar e bine si cateva ore.
Am taiat ardeiul in patratele si ceapa la fel si am inceput asamblarea: crevete, ardel, calmar, ceapa, crevete si asa mai departe pana termin.
Cel mai bine ies pe gratarul de carbuni si sunt gata cam intr-un sfert de ora, cat sa se rumeneasca putin pe ambele parti. Eu obisnuiesc, cat frigaruile sunt pe gratar sa le ung cu un amestec de ulei cu usturoi pisat.
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti si calmari" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|