Frigarui de dovlecei cu ton

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de legume
12 Aug 2020 | 2071 vizualizari
Frigarui de dovlecei cu ton

Anul acesta s-au facut foarte multi dovlecei, cel putin la noi in zona si am tot primit. Cateodata nici nu mai stiam ce sa fac cu ei, asa multi aveam. Asa ca fiind in cautare de noi retete care sa contina dovlecei, m-am oprit la aceasta, de pe blogul Laurei! Ce faine sunt si bune, perfecte pentru acest sezon. Daca nu aveti tepuse metalice, puteti folosi bete de frigarui sau puteti prinde fiecare rulou cu scobitoare si le dati asa la cuptor. Orice se poate adapta!

Ingrediente

  • 4 dovlecei potriviti
  • 1 dovlecel mic
  • 100 gr urda
  • 3 linguri parmeza ras
  • 150 gr ton in suc propriu
  • 1 ou
  • 4-5 frunze busuioc verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Cei 4 dovlecei ii spalati, ii stergeti cu servetele si le taiati capetele. Ii taiati felii pe lung, cat mai subtiri. Incingeti o tigaie grill, o ungeti cu un strop de ulei si rumeniti feliile de dovlecei pe ambele parti. Le scoateti pe un platou si le lasati sa se raceasca. Dovlecelul mic, spalat, il taiati cubulete.

Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. O transferati pe foc, puneti cuburile de dovlecel si un praf de sare. Le sotati la foc mic, pana dovleceii se inmoaie. Dati deoparte sa se raceasca. Peste cuburile de dovlecei puneti tonul scurs bine de lichid, urda faramitata cu mana, parmezanul si oul. Busuiocul il tocati marunt, il puneti peste amestecul de mai sus, presarati sare si piper.

Luati cate o felie de dovlecel coapta, puneti cate o lingurita plina de umplutura si rulati. Procedati asa cu toate. Asezati pe o tava cu hartie de copt, cate 7 rulouri, unul langa altul, apoi infingeti usor tepusele, pana obtineti frigaruile. Le presarati deasupra cu pesmet. Le introduceti in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 15 minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati putin sa se racoreasca.

Sunt gata pentru a fi servite. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de dovlecei cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de hribi

Postat de rocsi_1612

Ciulama de hribi

Hribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua. Curatam ceapa, o tocam...

Citeste continuarea

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Postat de simona72

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Vinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2020, 22:15
Prima! )))
la 13.08.2020, 00:14
la 13.08.2020, 07:41
Buna combinatie!
la 13.08.2020, 11:46
Interesant...!
la 13.08.2020, 13:23

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking