Ingrediente
- 3 bucati de carne de curcan (o aripa, 1 pulpa taiata in doua)
- sare, piper, boia
- 3 lg ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- crengute de cimbru
- crengute de rozmarin
- 2-3 foi de dafin
- 1 lgt boabe de piper
- 250 ml apa
- 1 pahar de vin alb
Mod de preparare
Se spala bucatile de carne apoi se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si boia.
Intr-un vas de yena se pune uleiul si se asaza bucatile de carne. Se taie cateii de usturoi in doua si se asaza printre carne. Se pune piperul boabe, crengutele de cimbru, rozmarin si foile de dafin. Se toarna apa si vinul apoi se acopera vasul cu folie de aluminiu.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45 de minute. Se stropeste carnea cu sosul din tava, se intoarce si se mai da inca 30 de minute la cuptor, acoperita. Se inlatura apoi folia de aluminiu si se mai lasa sa se rumeneasca frumos deasupra.
Se serveste cu cartofi piure si salata preferata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|