Friptura asortata

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
19 Apr 2010 | 6945 vizualizari
Friptura asortata

Va prezint acest fel de mancare simplu de realizat si gustos, ideal pentru un pranz sau o cina de we . Am facut o friptura asortata cu bucati de pui si iepure, impacand in felul aceste toate gusturile dar pana la urma s-a dovedit ca toata lumea a vrut si pui si iepure.

Ingrediente

  • un pui decupat in bucati,
  • 3 pulpe de iepure taiate in 2 fiecare, 
  • o ceapa mare,
  • un morcov mic ,
  • o rosie ,
  • o mana de verdeata ( rozmarin, salvie si patrunjel am pus eu ) ,
  • 200 ml de vin,
  • 50 ml de ulei  de masline ,
  • sare,
  • piper,
  • 2 catei de usturoi,
  • o mana de masline verzi fara sambure

Mod de preparare

  Preparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul maruntim impreuna toate legumele si verdeata pana obtinem o pasta de legume. Intr-un vas mai mare amestecam pasta de legume cu vinul si o turnam peste bucatile de carne, amestecam sa se omogenizeze bine si uitam de ele cateva ore la frigider. Dupa aceea le asezam in vasul roman, turnam deasupra uleiul si acoperit cu capac dam vasul la cuptor pe temperatura maxima timp de 30 de minute.

  Vasul roman nu se aseaza niciodata in cuptorul preincalzit , il asezam atunci cand pornim si focul. Dupa 30 de minute scoatem capacul si il mai lasam 20-25 minute pe temperatura de 220 garde sa se rumeneasca usor.

   A iesit excelenta, rumenita bine dar frageda si foarte aromata. Recomand cu drag vasul roman si mixul de carne la fripturi, rezultatul e garantat.  Eu am servit cu o garnitura usoara de piure de cartofi si ruccola .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura asortata

Postat de kamy

Friptura asortata

Carnea afumata am fiert-o 10 min in apa cu 2 foi de dafin. Am sarat si piperat ceafa,pulpa afumata am piperat-o,am pus cimbru,am asezat carnea in tava,am pus o cana de apa,am acoperit tava cu...

Citeste continuarea

Friptura asortata festiva

Postat de rocsi_1612

Friptura asortata festiva

Carnea de purcel o spalam putin si o portionam. pulpele de pui le taiem in doua,le parlim putin la flacara aragazului si le spalam bine. intr-un lighean pregatim marinata. ceapa o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2010, 10:55
Ce bun,o bucata de iepure vreau si eu.
la 19.04.2010, 11:01
foarte bine arata
la 19.04.2010, 11:39
si eu vreau iepure
la 19.04.2010, 11:46
mmm, eu vreau si iepure si pui si piure!
la 19.04.2010, 12:22
mmm....ce buuuun.... cat de bine arata.....

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking