Friptura coapta de mistret

Postat de mihaelar63 in Porc
3 Noi 2018 | 2395 vizualizari
Friptura coapta de mistret

,,Retete inspirate de toamna"  De aceasta data m-am hotarat sa ascult sfatul Adinei si nu am regretat https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-mistret-9146.html. Am folosit carnea de mistret tanar fara sa o mai pun la marinat. Pacat sa mai chinui o carne frageda cu marinarea. Eu am folosit zaatar, usturoi, putina sunculita afumata si uleiuri aromate in plus.

Ingrediente

  • 1.5 kg jambon proaspat de mistret
  • 150 gr afumatura porc
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri untura de porc
  • 3 linguri ulei infuzat cu oregano si rozmarin [preparat in casa ]
  • 2 linguri zaatar [cimbru salbatic , oregano , susan ]
  • sare
  • piper
  • rosii
  • ardei verde

Mod de preparare

  1. Jambonul crud de mistret tanar se spala foarte bine si se imparte in trei felii groase de cate doua degete.
  2. Se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza carnea cu zataar [condiment cu cimbru salbatic ].
  3. Carnea de mistret se usuca mai repede la coacere .Pentru a fi mai frageda folositi untura proaspata de porc domestic.
  4. In tigaia in care se prajeste carnea am pus cateii de usturoi si carnea afumata de porc.
  5. Atentie usturoiul prajit excesiv da un gust amar.
  6.  Bucatile astfel condimentate se prajesc pe ambele parti in untura incinsa.
  7. Transferati bucatile de carne intr-o tava non aderenta.
  8. Se da tava la cuptor la foc mare timp de 20 minute.
  9. Eu am folosit functia grill.
  10. Din cand in cand se intoarce carnea ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.
  11. In acelasi timp am mai stropit usor cu ulei infuzat cu mirodenii [oregano si rozmarin].
  12. La servire friptura se decoreaza dupa dorinta si inspiratie cu felii de rosii si de ardei verde.
  13. Serviti  friptura coapta de mistret insotita de garnitura si salata preferata.
  14. Nu uitati ca langa friptura de mistret merge bine un pahar de vin rosu cu gust mai aspru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura coapta de mistret" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Postat de MotanLaOale

Cotlete de porc la gratar cu cartofi noi

Toate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul. Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta. Se invelesc in...

Citeste continuarea

Coaste de porc cu ceapa verde la cuptor

Postat de Constelatialeu

Coaste de porc cu ceapa verde la cuptor

Coastele le-am taiat mai mici,le-am sarat,piperat ,am presarat cimbru si le-am lasat la frigider 24 de ore.Intr-un tuciulet am pus coastele cu putin ulei si le-am inabusit cca 20 min,le-am scos si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2018, 01:28
Vezi ca nu ai modul de preparare
la 04.11.2018, 01:32
Stiu !!! Am vazut un film intre timp )
la 04.11.2018, 08:13
Valeu,cum arata! Imi ploua in gura!
la 04.11.2018, 08:14
la 04.11.2018, 08:55
Mihaela, ai venit iar cu o specialitate care nu este la îndemâna oricui...! Bravo!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking