Friptura coapta de mistret

Postat de mihaelar63 in Porc
3 Noi 2018 | 2411 vizualizari
Friptura coapta de mistret

,,Retete inspirate de toamna"  De aceasta data m-am hotarat sa ascult sfatul Adinei si nu am regretat https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-mistret-9146.html. Am folosit carnea de mistret tanar fara sa o mai pun la marinat. Pacat sa mai chinui o carne frageda cu marinarea. Eu am folosit zaatar, usturoi, putina sunculita afumata si uleiuri aromate in plus.

Ingrediente

  • 1.5 kg jambon proaspat de mistret
  • 150 gr afumatura porc
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri untura de porc
  • 3 linguri ulei infuzat cu oregano si rozmarin [preparat in casa ]
  • 2 linguri zaatar [cimbru salbatic , oregano , susan ]
  • sare
  • piper
  • rosii
  • ardei verde

Mod de preparare

  1. Jambonul crud de mistret tanar se spala foarte bine si se imparte in trei felii groase de cate doua degete.
  2. Se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza carnea cu zataar [condiment cu cimbru salbatic ].
  3. Carnea de mistret se usuca mai repede la coacere .Pentru a fi mai frageda folositi untura proaspata de porc domestic.
  4. In tigaia in care se prajeste carnea am pus cateii de usturoi si carnea afumata de porc.
  5. Atentie usturoiul prajit excesiv da un gust amar.
  6.  Bucatile astfel condimentate se prajesc pe ambele parti in untura incinsa.
  7. Transferati bucatile de carne intr-o tava non aderenta.
  8. Se da tava la cuptor la foc mare timp de 20 minute.
  9. Eu am folosit functia grill.
  10. Din cand in cand se intoarce carnea ca sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.
  11. In acelasi timp am mai stropit usor cu ulei infuzat cu mirodenii [oregano si rozmarin].
  12. La servire friptura se decoreaza dupa dorinta si inspiratie cu felii de rosii si de ardei verde.
  13. Serviti  friptura coapta de mistret insotita de garnitura si salata preferata.
  14. Nu uitati ca langa friptura de mistret merge bine un pahar de vin rosu cu gust mai aspru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura coapta de mistret" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Varza dulce calita cu costita afumata la Philips Multicooker

Postat de Doinavar

Varza dulce calita cu costita afumata la Philips Multicooker

Curatati ceapa/prazul, morcovul, tocati varza, ceapa, feliati morcovul si taiati costita felii. Puneti in vasul de gatit ulei, adaugati ceapa si morcovul, setati aparatul pe FRY , apoi apasati...

Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu carne de porc in vas de lut

Postat de gurita_ta2005

Tocana de cartofi cu carne de porc in vas de lut

Carnea se taie in bucati potrivite(fiecare cum doreste),se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu vinul rose si se lasa la marinat peste noapte. In vasul de lut se pune carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2018, 01:28
Vezi ca nu ai modul de preparare
la 04.11.2018, 01:32
Stiu !!! Am vazut un film intre timp )
la 04.11.2018, 08:13
Valeu,cum arata! Imi ploua in gura!
la 04.11.2018, 08:14
la 04.11.2018, 08:55
Mihaela, ai venit iar cu o specialitate care nu este la îndemâna oricui...! Bravo!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking