Friptura cu garnitura de cartofi nature

Postat de Dya in Mancaruri cu carne
18 Mar 2011 | 14121 vizualizari
Friptura cu garnitura de cartofi nature

Astazi va prezint o metoda simpla de a gati o friptura frageda si foarte gustoasa. Poate vi se pare banal, insa eu ador friptura preparata astfel.

Ingrediente

  • carne (ceafa de porc sau pulpe - eu am folosit pulpe de pui)
  • condimente: sare si piper (optional un praf de chili)
  • 2 morcovi
  • 5-6 carofi potriviti ca marime
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Tot ceea ce trebuie facut este sa curatam bine carnea, sa o condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care sa o punem intr-o tava cu ulei si apa atat cat sa o cuprinda. Punem tava la cuptor,  la foc mic pentru aproximativ doua ore jumatate, adaugand atunci cand este necesar cate un pahar cu apa.

Intre timp, fierbem morcovii si cartofii, in apa cu sare,  avand grija sa nu se sfarame, si, ii asezam pe un platou, fierbinti,  doar atunci cand ii servim. Presaram din belsug cascaval ras si ornam cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura cu garnitura de cartofi nature" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cartofi cu branza si carnati la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Cartofi cu branza si carnati la cuptor

Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute. Se pun in apa rece pentru cateva minute(pentru a se curata de coaja mai usor), se curata si se taie felii. Intr-un...

Citeste continuarea

Carne pentru burger la cuptor in sos de rosii cu cascaval

Postat de gurita_ta2005

Carne pentru burger la cuptor in sos de rosii cu cascaval

Bucatiile de carne se condimenteaza pe ambele parti si se pun intr-o tigaie cu putin unt si ulei de masline,pentru cateva minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie pe o farfurie,iar peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2011, 20:54
prima pap tot
la 18.03.2011, 21:09
ce friptura buna
la 18.03.2011, 21:22
buna
la 18.03.2011, 21:47
Va multumesc fetelor!
la 18.03.2011, 22:03
maine vin la tine la masa sa stii

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking