Ingrediente
- steack de carne de cangur 4 bucăți (aprox.600 g)
- ulei de floarea soarelui 2 linguri
- Ingrediente sos:
- ceapă galbenă 2 bucăți
- ardei kapia 1 bucată,
- gogoșari în sos de muștar a la Panacris 2 linguri, rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/gogoari-in-sos-aromat-52615.html,
- ulei de floarea soarelui 3 linguri,
- piper negru proaspăt măcinat,
- cuișoare 2 bucați,
- sare iodată,
- oțet balsamic 1 linguriță,
- zahăr brun 2 lingurițe,
- sos de soia 1 lingură,
- sos Worchester 1 lingură,
- dulceață de morcovi a la Panacris 3 linguri,
- vin roșu 150 ml .
Mod de preparare
Legumele se curață, se taie julien și se soteaza în ulei timp de 4-5 minute. Apoi se asezonează cu condimentele și se mai lasă la gătit cca 2 minute la foc mic neacoperit. După 2-3 minute se adaugă vinul, oțetul, sosul de soia, zahărul și se mai lasă sosul să fiarbă la foc mic cca. 5 minute. Când legumele s-au gătit și sosul a scăzut, se ia vasul de pe foc și se lasă la loc cald până în momentul servirii.
Carnea decongelată, de preferat în frigider nu în cuptorul cu microunde, se spală bine și se pune la prăjit în ulei încins. Atenție la indicațiile de pe ambalaj, sincer mi s-au părut cam ciudate, dar se pare că sunt de folos. ”Respectați regulile unei bune igiene alimentare. Carnea crudă de cangur nu trebuie să intre în contact cu alte alimente. Lichidul scurs din carne trebuie îndepărtat cu atenție. Spălați bine vesela și mâinile. Carnea de cangur nu se consumă crudă.”
Tata-Zmeu a spus păi ce facema ne otrăvim singuri :)) Așa că ne-am riscat doar noi doi! :)
Carnea se rumenește la foc iute pe fiecare parte câte două sau trei minute. Apoi se lasă la gătit, la foc potrivit timp de 10 minute, acoperit, eu am folosit tigaia Doubleta.
Carnea se serveșe caldă alături de sos și cartofi noi prăjiți în ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|