Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
8 Iun 2014 | 15670 vizualizari
Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks

Da, ați citit bine: Friptură de cangur. Tata Zmeu a plecat ca de obicei la cumpărături, de fapt la vânătoare și a achiziționat de la LIDL, friptura de cangur, marca Deluxe. M-a sunat, mi-a povestit și eu am întrebat: E proaspăt?? :D Mi-a răspuns: Păi de unde vrei proaspăt că Australia e departe, e congelat!!! Ok, i-am răspuns ușurată, așa că o să-l prepar în weekend după ce mă voi documenta;) Așa că am dat căutare pe net, și prima rețetă ieșită în cale a fost de pe blog-ul http://lifeandcoffeebeans.blogspot.ro/2012/09/cangur-cu-sos-de-legume-si-cartofi.html Interesant, simplu și gustos. Eu am adaptat cu ce aveam prin casă;) Pot să vă asigur că a ieșit tare bună, seamnă la gust cu carnea de mistreț ;) Gata cu poveștile, să trecem la treabă!

Ingrediente

  • steack de carne de cangur 4 bucăți (aprox.600 g)
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri
  • Ingrediente sos:
  • ceapă galbenă 2 bucăți
  • ardei kapia 1 bucată,
  • gogoșari în sos de muștar a la Panacris 2 linguri, rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/gogoari-in-sos-aromat-52615.html,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • cuișoare 2 bucați,
  • sare iodată,
  • oțet balsamic 1 linguriță,
  • zahăr brun 2 lingurițe,
  • sos de soia 1 lingură,
  • sos Worchester 1 lingură,
  • dulceață de morcovi a la Panacris 3 linguri,
  • vin roșu 150 ml .

Mod de preparare

Legumele se curață, se taie julien și se soteaza în ulei timp de 4-5 minute. Apoi se asezonează cu condimentele și se mai lasă la gătit cca 2 minute la foc mic neacoperit. După 2-3 minute se adaugă vinul, oțetul, sosul de soia, zahărul și se mai lasă sosul să fiarbă la foc mic cca. 5 minute. Când legumele s-au gătit și sosul a scăzut, se ia vasul de pe foc și se lasă la loc cald până în momentul servirii.

Carnea decongelată, de preferat în frigider nu în cuptorul cu microunde, se spală bine și se pune la prăjit în ulei încins. Atenție la indicațiile de pe ambalaj, sincer mi s-au părut cam ciudate, dar se pare că sunt de folos. ”Respectați regulile unei bune igiene alimentare. Carnea crudă de cangur nu trebuie să intre în contact cu alte alimente. Lichidul scurs din carne trebuie îndepărtat cu atenție. Spălați bine vesela și mâinile. Carnea de cangur nu se consumă crudă.”

Tata-Zmeu a spus păi ce facema ne otrăvim singuri :)) Așa că ne-am riscat doar noi doi! :)

Carnea se rumenește la foc iute pe fiecare parte câte două sau trei minute. Apoi se lasă la gătit, la foc potrivit timp de 10 minute, acoperit, eu am folosit tigaia Doubleta.

Carnea se serveșe caldă alături de sos și cartofi noi prăjiți în ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de cangur/ Kangaroo Steaks" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

Postat de merisor67

Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

Pentru piureul de cartofi, curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi și îi fierbem în apă clocotită cu sare, până încep să se sfărâme. Îi...

Citeste continuarea

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Postat de eumimi

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2014, 15:44
Am vazut si eu carnea la Lidl dar nu ne-am incumetat sa o cumparam . Dar sunt sigura ca e tare buna
la 08.06.2014, 15:49
Sunt curioasa cum o fi la gust!
la 08.06.2014, 15:51
Fetelor are gust de carne de vită, dar textura de vânat Interesant a fost faptul că la cât am prăjit-o după ce am citit indicațiile de pe ambalaj, credeam că va fi ”talpă”, dar surpinzător a fost foarte moale
la 08.06.2014, 15:53
Da Ela, e un pic cam costistoare, un pachet de 300 g 25 ron Dar o dată în viață merită să faci un sacrificiu Mâine mai luăm un pachet, încercăm și la grill să vedem cum iese
la 08.06.2014, 16:01
ceva foarte interesant

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking