Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Postat de merisor67 in Curcan
14 Feb 2014 | 8708 vizualizari
Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Am luat de la mama o curca de curte din care am facut o supa si o friptura. Atat m-am gandit si razgandit ce fel de sos sa fac la friptura, ca in final sa fac ceva intre sosul bechamel si ciulama. Tare bun a iesit, au tinut sa-mi spuna asta, pe rand, membrii familiei!

Ingrediente

  • pulpele, aripile si pieptul de la o curca
  • apa cat sa fie acoperita carnea
  • 1 lingura sare
  • 2 foi de dafin
  • condimente Spicy & Hot
  • 170 gr ciuperci feliate din conserva
  • 170 gr ciuperci intregi din conserva
  • 3 ardei copti(congelati)
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi
  • 5 linguri de faina
  • 1 lingurita nucsoara
  • putin patrunjel congelat

Mod de preparare

Am pus carnea la fiert in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere, am scurs apa, am clatit carnea si am pus-o din nou la fiert in apa cat sa o acopere, cu putina sare.

Eu procedez asa de cand am avut probleme cu gastrita si ne-a recomandat medicul sa inlaturam prima apa in care se vor depune toxinele.

Am fiert carnea doar pana in momentul in care a inceput sa se patrunda usor la testul cu furculita(aproximativ 45 minute, fiind pasare de curte fierbe mai greu).

Am transferat apoi carnea intr-un vas de yena, am rasnit peste ea condimente, am adaugat 2 foi de dafin, am mai presarat putina sare si am stropit-o cu cateva linguri de grasime care s-a ridicat deasura in timpul fierberii.

Am dat vasul la cuptor, acoperit, pentru 30 de minute la 180 de grade, intorcand carnea din cand in cand de pe o parte pe alta.

Intre timp am preparat sosul.

Am tocat ceapa solzisori si am calit-o tot in grasime luata din vasul in care a fiert carnea.

Cand a devenit translucida, am adaugat ciupercile, usturoiul taiat feliute subtiri si ardeiul copt.

Intr-un bol, am diluat faina cu putina zeama de la supa si am turnat-o treptat peste legumele de pe foc, mestecand continuu sa se omogenizeze bine, apoi am inceput sa diluez totul cu supa, punand putin cate putin pana cand sosul meu a ajuns la consistenta dorita, ca o smantana putin mai subtire.

Am asezonat cu sare si condimente, apoi am adaugat nucsoara si am mai lasat pe foc 5-6 minute, mestecand sa nu se lipeasca de peretii vasului.

Se adauga sosul peste carnea din cuptor, se presara patrunjel tocat si se serveste cald, alaturi de muraturi sau branzeturi. 

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Retete similare

Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor

Postat de merisor67

Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor

Portionam carnea de curcan astfel incat sa incapa in tava. Curcanul meu a fost micut asa ca a avut loc lejer. Presaram condimentele pe friptura de curcan , o asezam in tava unde punem si...

Citeste continuarea

Sparanghel cu carne de curcan si broccoli

Postat de oanapl

Sparanghel cu carne de curcan si broccoli

Se spală carnea și se taie cubulețe și se călește în 2 linguri de ulei încins. Se învârte pe toate părțile. Se adaugă boia de ardei și sare, apoi se adaugă o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2014, 12:24
buna buna
la 14.02.2014, 12:25
Mai Meri ,mie imi chioraie matzele ,si tu....Brutus)super arata
la 14.02.2014, 12:25
Motanel
la 14.02.2014, 12:27
Crisule, papa si tu ceva acolo ca sa nu mai chioraie matele ) apoi vii la mine la masa
la 14.02.2014, 12:28
sigur o fost curca ?

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking