Ingrediente
- 1 fazan
- 1 pahar vin rosu
- piper macinat
- sare
- foi de dafin
- ienibahar macinat
- 3 linguri de ulei
- 4 catei de usturoi
Garnitura:
- cartofi prajiti
- ciuperci intregi
Mod de preparare
De dimineata pe la ora 10 am spalat fazanul,l-am sters de apa,l-am sarat,l-am piperat,ienibaharat si l-am pus intr-un vas cu vinul rosu ..l-am lasat la fezandat ,in frigider pana la ora 17...
Am pus fazanul intr-un vas de yena impreuna cu sosuletul in care a stat la fezandat si cu cateva foi de dafin si cele 3 linguri de ulei si l-am bagat in cuptorul deja incins ...vasul de yena l-am acoperit cu folie de aluminiu..l-am tinut acoperit cam o ora dupa care am indepartat folia.usturoiul l-am pisat,am adaugat sare si putin ulei ,am frecat pana a devenit o pasta si l-am adaugat peste fazan...din cand in cand am stropit fazanul cu sosul din tava pana cand acesta a capatat o culoare aurie.
Garnitura: cartofi prajiti ,castraveti murati si ciuperci la cuptor...ciupercile le-am pus intr-un vas de yena,in fiecare ciupercuta am pus sare,piper si un strop de ulei de masline..le-am dat la cuptor circa 30 minute...
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de fazan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|