Friptura de iepure cu galbiori, champignon si rosii cherry

Postat de ANCA in Mancaruri cu carne
11 Dec 2010 | 10538 vizualizari
Friptura de iepure cu galbiori, champignon si rosii cherry

O delicatesa inspirata din bucataria frantuzeasca, numai buna pentru o masa de Revelion alaturi de cei dragi!

Ingrediente

  • carne de iepure (de casa)
  • un pachetel de galbiori uscati
  • 300 g ciuperci champignon proaspete
  • 500 g rosii cherry
  • masline rosii
  • o cana suc de rosii
  • cativa catei de usturoi

Marinata:

  • cimbru
  • maghiran
  • cativa catei de usturoi
  • 500 ml vin alb sec
  • 30 ml otet de vin
  • 3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei de masline

 

Mod de preparare

Iepurele se portioneaza si se pune intr-un vas, iar peste el se adauga marinata obtinute din toate ingredientele din lista, amestecate. Invartim carnea pe toate partie, incat sa fie bine trecuta prin marinata, apoi o lasam la rece cateva ore bune, (noi am lasat-o jumatate de zi) apoi se introduce la cuptor vasul acoperit cu capac sau folie de aluminiu, la 180 grade, timp de o ora jumate.

Se adauga rosiile cherry intregi, ciupercile, maslinele, usturoiul tocat, si se stropeste cu sucul de rosii si inca putin vin alb.

Se pune iar la cuptor inca 30-40 minute.

Garnitura: cartofi copti in folie de aluminiu, presarati cu patrunjel si un strop de boia dulce/iute, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu galbiori, champignon si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creier pane

Postat de gurita_ta2005

Creier pane

Creierul se curata de pielite si se spala bine. Intr-o craticioara, punem apa cu foi de dafin si otet si oparim creierul; cand apa incepe sa clocoteasca, il lasam cateva minute si lasam sa se...

Citeste continuarea

Snitel din cotlet cu pesmet si mustar

Postat de Constelatialeu

Snitel din cotlet cu pesmet si mustar

Mai intai portionam cotletul, il batem bine. Apoi il dam prin faina. Separat spargem ouale,adaugam sare, piper, dupa gust, mustarul si patrunjelul tocat marunt. Omogenizam bine apoi trecem prin ou...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2010, 21:16
frumos iepurasul tau si imi place farfuria
la 11.12.2010, 21:19
vreau si eu iepure!!!!
la 11.12.2010, 21:27
f bun, si mie im place iepurele, dar am o nedumerire: habar n-am care iepure e de casa si care de camp...ca aici este doar " iepure" si atat....
la 11.12.2010, 21:41
buun
la 11.12.2010, 21:42
Adasev, probabil ca e de.. ferma daca il iei din hipermarket, nu cred ca ar fi de camp..

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking