Ingrediente
- Marinata:
- 100 ml. otet
- o lingurita piper boabe
- 3l. apa
- o foaie de dafin
- Sosul:
- 2 linguri ulei
- 100 ml. vin alb
- 200 g. suc de rosii
- 1 foaie de dafin
- 5 catei de usturoi
- 100 g. masline
- 1/2 lingurita cimbru
- sare
- 1/2 lingurita piper boabe
Mod de preparare
Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare.
Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze.
Cand se scoate carnea de la marint se impaneaza cu usturoi.
Intr-un vas de lut(pus la inmuiat inainte),se aseaza bucatile de iepure.
Peste ele se pune ulei,sare,piper,foaie de dafin si sucul de rosii si cimbrul.
Se acopera vasul de lut si se da la cuptor cam o ora.
Dupa o ora se scoate vasul,se ia capacul,se toarna vinul si maslinele,fierte in prealabil.
Se introduce vasul in cuptor pentru a se rumeni carnea.
Se serveste cu garnitura si salata dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|