Ingrediente
- jumate de iepute sau unul intreg in functie de capacitatea tigaii
- 1 cana de apa
- ulei cat sa acopere fundul tavii dar nu foarte mult
- sare, piper
- busuioc, oregano, tarhon sau o alta planta aroamata
Mod de preparare
Se taie bucati iepurele se pune in tigaie putin ulei, carnea apa cat sa fie pana la jumatea carnii si se acopera cu un capac.
Se lasa la foc mic de tot sa fiarba aproximativ 30 minute sau mai mult, in functie ce varsta are iepurasul, asta daca e din curtea voastra, daca nu dupa 30 min gustati carnea. Daca e aprope gata dati focul mai tare, condimentati carnea si lasati sa se evapore apa, dupa care incepe sa se prajeasca carnea. O intoarceti pe ambele parti si gata. Nu-i asa ca este simplu? Eu ador metoda asta, aceasi metoda o foloseste mama si la costitele de oaie facute la tigaie. O nebunie!
Garnitura:
Dovlecei, ardei dras, ardei capia, vanata taiate felii sropite cu ulei de masline si busuioc uscat facute la gratar sau cartofi taiati barcute, morcov rondele stopiti cu cu ulei de masline sare, piper si busuioc la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la tigaie cu legume la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|