Friptura de iepure la tigaie cu legume la gratar

Postat de luminita20_2006 in Iepure
28 Aug 2015 | 3981 vizualizari
Friptura de iepure la tigaie cu legume la gratar

Cel mai simplu mod de a gati iepurele

Ingrediente

  • jumate de iepute sau unul intreg in functie de capacitatea tigaii
  • 1 cana de apa
  • ulei cat sa acopere fundul tavii dar nu foarte mult
  • sare, piper
  • busuioc, oregano, tarhon sau o alta planta aroamata

Mod de preparare

Se taie bucati iepurele se pune in tigaie putin ulei, carnea apa cat sa fie pana la jumatea carnii si se acopera cu un capac.

Se lasa la foc mic de tot sa fiarba aproximativ 30 minute sau mai mult, in functie ce varsta are iepurasul, asta daca e din  curtea voastra, daca nu dupa 30 min gustati carnea. Daca e aprope gata dati focul mai tare, condimentati carnea si lasati sa se evapore apa, dupa care incepe sa se prajeasca carnea. O intoarceti pe ambele parti si gata.  Nu-i asa ca este simplu? Eu ador metoda asta, aceasi metoda o foloseste mama si la costitele de oaie facute la tigaie. O nebunie!

Garnitura:
Dovlecei, ardei dras, ardei capia, vanata taiate felii sropite cu ulei de masline si busuioc uscat facute la gratar sau cartofi taiati barcute, morcov rondele stopiti cu cu ulei de masline sare, piper si busuioc la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la tigaie cu legume la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iepure cu praz si masline, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Iepure cu praz si masline, la cuptor

Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite. O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o spalati bine si o stergeti cu niste servetele. O presarati pe ambele parti cu sare, piper, boia de...

Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu carne de iepure

Postat de Pungasa_Rogue

Ghiveci de legume cu carne de iepure

Se portioneaza carnea, se spala, se da cu sare si se pune la fiert in 3 l apa. Se ia spuma care se formeaza deasupra si se arunca. Daca apa scade, se mai completeaza. Dovlecelul se curata de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2015, 09:01
Arata foarte bine si sigur a fost delicios!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking