Friptura de iepure marinat in iaurt

Postat de mihaelar63 in Iepure
29 Mar 2019 | 4897 vizualizari
Friptura de iepure marinat in iaurt

 In decursul numeroaselor mele experiente culinare am gatit mielul si iepurele in fel si chip. Nicio friptura de miel /iepure nu a iesit mai delicioasa decat cele la care am folosit iaurtul la marinare. Declar marinarea cu iaurt drept cea suprema pentru aceste carnuri :D  

Ingrediente

  • 1 iepure eviscerat [1.5 Kg ]
  • 500 gr iurt grecesc 10% grasime
  • 150 ml ulei masline negre
  • 10 masline
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 ceapa galbena mare
  • 1 lamaie -coaja si zeama
  • 1 tija telina apio
  • 1 lingura zaatar
  • 1 lingura pasta de ardei cu telina -productie proprie
  • 1 lingurita cu varf de boia rosie dulce
  • 1 lingurita rasa nucsoara
  • 1 lingurita rasa de scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita sofran
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita piper brazilian macinat
  • 1/2 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingura sare de Himalaya
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Iepurelel se spala bine si se portioneaza.
  2. Intai se taie pulpitele, urmarind incheietura si apoi spinarea cu muschiuletii de pe ea se taie in bucati potrivite cam de cate 3 degete grosime .
  3. Spalati din nou iepurele si-l lasati sa se scurga de excesul de apa.
  4. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa pestisori, telina rondele si usturoiul feliute.
  5. Intr-un bol incapator turnati iaurtul si condimentati cu toate condimentele date.
  6. Radeti coaja de pe lamaie si stoarceti zeama.
  7. Se rade doar coaja -partea galbena de la lamaie. Partea alba este amaruie.
  8. Le adaugati la sosul pentru marinare.
  9. Amestecati si adugati legumele feliate si uleiul de masline.
  10. Puteti gusta sosul cu iaurt si sa sarati/condimentati daca va mai place
  11. Puneti carnea de iepure la marinat in aceasta compozitie.
  12. Eu am lasat carnea de iepure sa se marineze de pe o zi pe alta.
  13. Dupa o zi am transferat carnea cat si sosul in care s-a marinat intr-o tava teflonata.
  14. Nu va fie frica sa puneti tot sosul in care s-a marinat iepurele. La preparare iaurtul se va absorbi in carne si va scadea.
  15. Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptor timp de o ora si jumatate la 180 grade celsius.
  16. Dupa o ora am indepartat folia am pus maslinele in tava si am mai lasat 15 minute pentru gratinare usoara.
  17. Serviti friptura de iepure alaturi de garnitura de orez, cus-cus sau paste marunte. Decorati cu ardei iute rosu si cu masline.
  18. Pentru o nota de prospetime la servire presarati pe deasupra patrunjel verde tocat.

                                    Sa aveti pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure marinat in iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Postat de GeorgianaGrigorescu

Pulpe de iepure cu legume la cuptor

Spalam bine pulpele de iepure,le condimentam cu sare,boia dulce, rozmarin si le ungem cu putin ulei.Ceapa o taiem solzisori,ardeiul si prazul betisoare,morcovul  bucati mai mari . Intr-un...

Citeste continuarea

Iepure cu legume la multicooker

Postat de gurita_ta2005

Iepure cu legume la multicooker

Bucatile de iepure se clatesc cu apa rece, se condimenteaza cu vegeta si piper si se pun in vasul de la multicooker. Punem vinul si un pahar de apa, setam functia Boil si lasam sa fiarba cam 30...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2019, 12:49
bun bun
la 29.03.2019, 13:09
Ce bine arata si ce as servi o portie!
la 29.03.2019, 13:52
Super!
la 29.03.2019, 14:45
Ce fripturica gustoasaaaa!
la 29.03.2019, 15:56

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking