Iepure cu vegetale si smantana

Postat de panacris in Iepure
4 Apr 2016 | 4049 vizualizari
Iepure cu vegetale si smantana

No, inițial am vrut un gulyas sau paprika din carne de iepure, până la urmă am obținut un hybrid :D, tare și tare bun. Lecturați rețeta, luați-vă inima în dinți, strângeți tot din dinți și mai ales din ochi, preparați rețeta, gândindu-vă că e pui sau curcan, apoi savurați ;) Sigur vă veți reconsidera ideea asupra preparatele din carne de iepure ;) Spor și poftă bună!  

Ingrediente

  • Iepure 1 bucată întreagă (fără cap:D), cca. 1200 g,
  • Praz 1 tijă,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcovi baby cca. 200 g,
  • Leurdă 1 legătură,
  • Pătrunjel verde 1 legătură,
  • Sare de mare cu rozmarin,
  • busuioc și cimbru 1 lingură,
  • Piper roșu, alb și negru cca. ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 2 linguri,
  • Foi de dafin 2 bucați,
  • Smântână de gătit cca. 200 ml,
  • Amidon din porumb 3 linguri,
  • Pastă de roșii 2-3 linguri.

Mod de preparare

Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), Dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de iepure, se adaugă prazul rondele, ardeiul kapia rondele, leurda și pătrunjelul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, la HIGH la Croc-kPot. Amidonul se dezleagă, adică se amestecă, cu pasta de roșii și smântâna lichidă, până ce se obține un lichid omogen, apoi se adaugă peste carnea de iepure, lăsându-se la gătit cca. 15 minute, în cuptor și 30 de minute la CrockPot ;) Acest fel de mâncare principal se servește ca atare sau ideal cu pasteeee ;) Așa l-am ”păpat” mereu acasă, în copilărie ;) Sățios, savuros și fără colesterol :D ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu vegetale si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de iepure la cuptor

Postat de Ksenya

Friptura de iepure la cuptor

Spalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este  pentru a...

Citeste continuarea

Mancare de praz cu masline si carne de iepure

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de praz cu masline si carne de iepure

Carnea de iepure se transeaza, se spala, se da cu sare si se prajeste intr-un wok in circa 150 ml ulei. Se adauga apa si se mai fierbe, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand carnea se patrunde....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2016, 21:13
Cica hybrid )
Mie imi place cum arata si ce are4 in compozitie
la 04.04.2016, 21:20
Mihaellla
la 04.04.2016, 21:49
la 04.04.2016, 21:55
bun bun
la 04.04.2016, 22:41
Nu am mancat niciodata iepure si sunt reticienta! Dar asa bine arata unele preparate ca imi vine sa incerc si eu!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking