Friptura de miel

Postat de elucubratiiculinare in Oaie
12 Apr 2012 | 5587 vizualizari
Friptura de miel

Ingrediente

  • 2 kg carne de miel,
  • 2-3 legaturi de ceapa verde,
  • rozmarin,
  • maghiran,
  • 200 ml de vin alb,
  • 200 ml apa,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Carnea se spala, se lasa bucata intreaga (nu se portioneaza pentru ca mielul este si asa prea fraged). Si nu vrem sa avem o friptura uscata, netaind carnea tot sucul va fi in interiorul carnii.

Condimentam cu sare si piper si asezam carnea intr-o tava. Ceapa se va curata si se va taia in bucatele de 2-3 cm si se va pune de jur imprejurul carnii. Adaugam si putin rozmarin si maghiran. Stropim cu vin alb, adaugam si o cana de apa si o dam la cuptor intai la foc mic pentru o ora, dupa care vom mari focul sa se rumeneasca frumos deasupra.

Din cand in cand deschidem cuptorul si stropim friptura. Se intoarce friptura pe ambele parti sa se rumeneasca. Scoatem friptura din tava, o portionam si se aseaza pe un platou.

Cu zeama care a ramas, se face un sos pentru friptura. Strecuram ce a ramas in tava, adaugam un pahar de apa, un pahar de vin alb si 2-3 linguri de bulion.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Postat de momo121

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul...

Citeste continuarea

Coaste de miel coapte la Multicooker Crock-Pot cu piure verde

Postat de katty

Coaste de miel coapte la Multicooker Crock-Pot cu piure verde

Punem coaste portionate intr-un vas cu capac si adaugam sare, piper, cimbru, oregano, usturoiul curatat si taiat felii, boiaua si vinul si amestecam bine. Punem capacul si dam la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2012, 15:49
la 12.04.2012, 15:50
vreau si eu gata facuta
la 12.04.2012, 16:47
la 12.04.2012, 17:11
foarte buna
la 12.04.2012, 17:19
buna buna fripturica

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking