Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de diaconta in Oaie
12 Apr 2016 | 3664 vizualizari
Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea de miel are o aromă mai aparte, însă este foarte benefica pentru organismul nostru deoarece provine de la animale hrănite doar cu iarbă. In combinaţie cu condimentele potrivite, aceasta poate fi foarte gustoasă. Dar dacă  pentru  prepararea ei folosim şi marinarea  rapidă prin vidare, cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver FFS002X vom obţine o friptură fragedă şi suculentă,îmbibată cu aroma condimentelor. Cu ajutorul caserolei pentru marinare, porii cărnii se deschid şi aceasta absorb toate aromele din recipient, fragezindu-se in doar cateva minute, fara a mai fi nevoie sa lasam carnea multe ore in marinada.

Ingrediente

  • O pulpa de miel cu os(1.5 kg)
  • O lingurita ghimbir ras
  • 5-6 căţei de usturoi
  • Un ardei iute rosu
  • Sare,piper,boia
  • Oregano
  • Cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • 2 buc ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 lingura zahar brun

Mod de preparare

Pentru început, am marinat carnea.

Pentru aceasta am pregatit aparatul de vidat si caserola pentru marinare.

Am spalat si uscat carnea, apoi am taiat-o în doua pentru a putea s-o asez în caserola.

Am masat pulpa cu uleiul, apoi am presarat condimentele: sare, piper, cimbru, oregano, boia.

Deasupra am pus ghimbirul ras, usturoiul zdrobit si ardeiul iute din care am scos semintele si l-am taiat felii.

Am asezat carnea în caserola, am turnat vinul deasupra, apoi am învârtit carnea ca sa se imbibe pe roate partile cu marinada.

Am pus capacul caserolei, am rotit butonul  în pozitia “vidare”, am atasat furtunul la aparatul de vidare si caserola, apoi am  apasat butonul pentru vidare.

Când procedeul s-a terminat, am rotit butonul în pozitia “închis”, am scos furtunul si apoi am pus caserola la frigider pentru o ora.

Pentru o marinare mai rapida, puteti sa vidati de mai multe ori carnea.

Intre timp, am curatat ceapa si am taiat-o julienne.

Am curatat si taiat si morcovul.

Intr-o tigaie am pus putin ulei si am pus ceapa sa se caleasca, am adaugat si morcovul, apoi  putina sare si zaharul brun.

Am lasat pâna când amestecul  a început sa se caramelizeze, apoi am dat deoparte.

Am scos carnea din caserola si am pus-o într-un vas yena, peste ea am pus ceapa cu morcovii.

Am acoperit vasul cu o folie de aluminiu si l-am pus la cuptor la 200 de grade.

L-am lasat asa pentru o ora, apoi am scos folia si am redus temperatura la 180 de grade.

Am stropit din când în când friptura cu lichidul din vas.

Am mai lasat la cuptor circa 30 de minute.

Am scos friptura pe un platou, am acoperit-o din nou cu o folie si am lasat-o sa se odihneasca 15-20 de minute, tocmai bine pentru a fi servita calda.

S-aveţi poftă !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc

Postat de Ksenya

Kokoretsi - Drob de miel  in stil grecesc

Maruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul. Saram si piperam. Dam...

Citeste continuarea

Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Postat de simona72

Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2016, 21:23
Ce bunaciune ai facut aici!
la 12.04.2016, 21:24
Cat de frumos le mai rumenesti!
la 12.04.2016, 21:25
Ce fripturica delicioasa!
la 12.04.2016, 21:29
Mielul asta n`a avut si coaste?
la 12.04.2016, 21:30
ce bine arata

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking