Friptura de miel cu salata de cartofi

Postat de Zamfira in Oaie
29 Mar 2012 | 4472 vizualizari
Friptura de miel cu salata de cartofi

Ingrediente

  • carne de miel (pulpe, coaste, etc.) ·
  • ulei de masline ·
  • ceapa, usturoi ·
  • rosii ·
  • ardei ·
  • cimbru,
  • oregano,
  • leustean (verde sau uscat),
  • patrunjel verde ·
  • sare, piper,
  • maghiran,
  • busuioc ·
  • cartofi ·
  • masline ·
  • otet ·
  • ceapa rosie sau verde ·
  • vin rosu

Mod de preparare

Pregatim carnea cu o seara inainte (este cel mai important lucru). Spalam carnea, o stergem putin si incepem impanarea. In primul rand frecam bine, bine carnea cu un amestec din condimentele de mai sus (sare, piper, oregano, leustean, cimbru, magheran, etc., apoi vom face mici gauri in carnea de miel, acestea vor fi umplute cu catei de usturoi taiati in 2-3 parti, cu ceapa taiata marunt. Se acopera carnea si se lasa la macerat.

A doua zi (la pranz), asezam carnea in tava, il stropim cu putin ulei. Taiem legumele (rosii, ardei, ceapa), le vom pune peste carne si pe langa carne. Mai adaugam putina apa si  dam tava la cuptor(aproximativ 1+1/2 ora. Din cand in cand intoarcem carnea. Spre final stropim din belsug carnea cu un vin rosu demisec.

Friptura de miel se poate servi cu o salata acrisoara de cartofi.

Fierbem cartofii in coaja. Cand sau mai racit ii taiem cuburi si punem deasupra: ulei de masline, sare, piper, masline (kalamata sau masline negre), otet, putina apa ceapa rosie sau verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu salata de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

Postat de MotanLaOale

Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti. Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se...

Citeste continuarea

Friptura de miel in stil marocan

Postat de simona72

Friptura de miel in stil marocan

Carnea de miel se spala bine, avand grija sa nu fie ramase fire de par din blana animalului. Se portioneaza si se tamponeaza carnea cu brosoape de hartie pt a absorbii surplusul de apa. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2012, 20:43
tare rumena
la 29.03.2012, 21:38
arata bine
la 29.03.2012, 21:51
la 29.03.2012, 21:54
..........mmmm,ma duce cu gandul la zilele de paste
la 29.03.2012, 22:08
Poza asta an mai vazut-o la bursulica. Asa este???

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking