Ingrediente
- 1 kg pulpa de porc
- 2 morcovi
- 2 radacini pastarnac
- 1 radacina telina
- 1 ardei gras
- 2 cepe
- 1/2 legatura usturoi verde
- 2 linguri untura
- 250 ml bere
- sare
- piper alb, negru
- cimbru
- boia de ardei iute
- condimente pentru porc
- rozmarin
- 2 linguri ulei de masline
- 5 catei usturoi
Mod de preparare
Carnea o spalam, o stergem cu un prosop si o taiem felii.
Intr-un vas adaugam condimentele (fara rozmarin), usturoiul pisat, uleiul de masline, berea, amestecam bine dupa care adaugam feliile de carnea, acoperim cu folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Ungem tava cu untura, adaugam legumele taiate felii, usturoiul verde, deasupra feliile de carne, rozmarin si o cana de apa/vin/bere ce dorim.
Acoperim cu o folie de aluminiu tava si dam la cuptorul incalzit 30 minute, dupa care indepartam folia si lasam pana ce se rumesc feliile de carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|