Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris in Porc
30 Noi 2023 | 1187 vizualizari
Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Mno, am apărut și eu acum la sfârșit de toamnă! Am tot căutat  rețete de toamnă și asta mi s-a părut tare apetisantă! Dulce acrișor și delicios! Spor și poftă bună! "Culori de toamnă în bucate."  Pentru Reteta de friptura de porc cu roade de toamna sunt necesare urmatoarele ingrediente: pulpa porc, ceapa, dovleac, cartofi, mere, merisoare.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de friptura de porc cu roade de toamna
  • Pulpă de porc cca. 500 g,
  • Ceapă prăjiă cca. 2 linguri,
  • Ulei de rapiță 1 lingură,
  • Sare iodată 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Usturoi 3 căței,
  • Cimbru după gust,
  • Dovleac butternut, adică plăcinta din acela lunguieț cca. 500 g,
  • Cartofi mai mari 2 bucăți, cca. 500 g,
  • Mere roșii 2 bucăți,
  • Merișoare uscate cca. 100 g.

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook, cu uleiul de rapiță și cca. 300 ml apă.

Între timp se curăță cartofii, dovleacul și se taie în bucăți grosiere, mai mari. Merele se spala și se taie în felii treisferturi, sau cu o formă de tăiat mre, multa mai rapid, cu coajă cu tot.

Într-o tavă termorezistentă se așează artistic feliile de mere și bucățile de cartofi, dovleac. Se presară merisoarele, apoi se asezonează de sare, piper, cimbru.

Carnea gătită se așează deaspura roadelor de toamnă, se adaugă și jiul (zeama lăsată de carnea gătită lent!) apoi se acoperă și se dă la cuptor, acoperit încă vreo 40-50 de minute, la 200 grade. După ce s-au gătit roadele de toamnă se mai lasă la rumenit cca. 10 minute la 250 grade.

Spor și poftă bună!

Vezi si reteta de Porc in stil chinezesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de friptura de porc cu roade de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi noi, taranesti cu bacon

Postat de Bucataras

Cartofi noi, taranesti cu bacon

Pune cartofii la fiert intr-o oala cu apa. Testeaza-i din cand in cand cu furculita si ai grija sa nu ii fierbi prea tare si sa risti sa se sparga. Odata fierti, lasa-i la scurs intr-o...

Citeste continuarea

Ciolan afumat la cuptor (in vas ceramic)

Postat de Mokuska

Ciolan afumat la cuptor (in vas ceramic)

Ciolanul se spala si se pune la fiert in apa fara sare cu foi de dafin. Mare atentie, apa tot timpul sa acopere ciolanul ca altfel soriciul se usuca si devine incomestibil de tare. Dupa ce a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2023, 20:41
Carnea o mananca Tata Zmeu iar tu culorile toamnei
la 30.11.2023, 21:09
Aici ma bag! :bd :bd
la 30.11.2023, 21:23
Delicioască!
la 30.11.2023, 21:44
Pare ceva tare gustos...!
la 30.11.2023, 22:20

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking