Ingrediente
- 4 felii de carne de porc (eu am folosit pulpa de porc, dar merge si muschi sau cotlet)
- 1 ceasca cu apa
- sare
- piper
- putin ulei
- 2-3 catei de usturoi
- Pentru sos:
- 4 linguri cu pasta de tomate
- 2 lingurite cu otet
- 1 lingurita cu apa
- 2 linguri ulei
- 1 lingura cu zahar
- un praf de sare
- boabe de mustar
- piper negru boabe
- 2 foi de dafin
- oregano
Mod de preparare
Fleicile de porc se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-un vas uns cu ulei, se asaza si cateii de usturoi, taiati feliute si o ceasca cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 225 de grade C, timp de 35 de minute. La jumatatea timpului, se intoarce friptura.
Intre timp, se pregateste sosul: toate ingredientele se pun intr-un vas si se fierb timp de 5-7 minute si cand este gata friptura, se toarna peste carne si se mai lasa 10 minute la cuptor.
Friptura merge de minune, servita langa piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in sos dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|