Ingrediente
- 500 gr. pulpa de porc ;
- 4 carnati de casa (eu am avut carnati pentru gratar);
- 2 cepe potrivite;
- 1 ardei gras rosu;
- bulion (eu am pus pasta de ardei rosu);
- sare;
- piper;
- 4 catei usturoi;
- 1 cana vin;
- cimbru;
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
Taiem pulpa de porc in bucati potrivite si le pun intr-un ceaun cu apa si sare cat sa o acopere. Lasam sa fiarba.
Cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si punem alta apa, curata.
Adaugam sare, piper, foile de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intre timp tocam ceapa, ardeiul si le adaugam in ceaun. Punem si 2- 3 linguri de bulion (pasta de ardei rosu), cateii de usturoi tocati marunt, cimbrul si lasam sa fiarba pana scade sosul.
Intre timp, taiem carnatii in bucati potrivite si ii rumenim intr-o tigaie antiaderenta.
Dupa aproximativ o ora, aproape cand este gata mancarica, adaugam cana de vin, carnaciorii prajiti si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.
Servim friptura cu mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|