Ingrediente
- 3kg spata de porc ( intr-o bucata)
- mirodenii pt marinata( tarhon,rozmarin,ceapa,usturoi)
- ulei de masline
- Sare
- Piper
- 250ml bere
- 250ml supa de pui
Mod de preparare
Bucata de carne o tavalim bine , bine prin marinata, o saram, o piperam,o punem intr-o punga, o legam si o lasam la frigider cel putin 3-4h. Eu am pregatit-o seara si am lasat-o la macerat, pana a doua zi.
Punem putin ulei intr-o tigaie si prajim carnea pe toate partile pana-si formeaza crusta, apoi adaugam berea si supa, lasam sa dea cateva clocote, dupa care mutam friptura cu tot cu sos intr-o tava si dam la cuptor pentru 2 h.
Se lasa putin la racit, apoi se taie felii si se sesrveste.
Eu am servit fripura, alaturi de cartofi-aurii si ca decor ; flori din sfecla rosie
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|