Friptură de porc la tavă

Postat de alice_ciobanu in Porc
28 Apr 2011 | 3946 vizualizari
Friptură de porc la tavă

Pentru masa de Paşte, în lipsa fripturii de miel (pe care nici nu ştiu să o gătesc şi nici nu am avut de unde lua miel), am făcut o friptură fragedă la tavă, o reţetă preluată dintr-o carte dragă mie...."350 de reţete culinare din Moldova lui Ştefan cel Mare"". Aşa că vă prezint şi vouă, dragilor, reţeta, pentru că vă asigur că e delicioasă şi mai ales... fragedă...

Ingrediente

  • 500 gr pulpă de porc (sau şi mai multă depinde... dar trebuie să măriţi şi cantităţile pentru celelalte ingrediente)
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 roşii fără pieliţă (pentru că roşiile aflate acum în supermarket nu sunt satisfăcătoare calitativ, am folosit o cutie de roşii cuburi)
  • un pahar de vin alb, de bună calitate
  • mărar, sare, delikat
  • ulei

Mod de preparare

Tăiem carnea în felii potrivite şi le aşezăm în tava de aragaz, sau tava specială pentru fripturi. Peste carne punem un sos din ulei, vin, roşiile tocate mărunt, usturoiul tocat mărunt cu cuţitul, mărar şi o jumătate de lingură de delikat. Pentru a putea acoperi carnea turnăm şi o cană de apă. Dăm apoi totul la cuptor până ce carnea s-a frăgezit uşor şi s-a rumenit frumos pe deasupra. Din când în când mai completăm cu puţină apă, dacă e nevoie.

Se serveşte cu piure de cartofi fierţi în apă cu usturoi şi rozmarin sau cimbru, şi harbuz murat roşu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc la tavă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ceafa de porc ca la Cluj

Postat de mihaelar63

Ceafa de porc ca la Cluj

 Ceafa de porc se feliaza in bucati grosute . Condimentati carnea cu boiadulce , cea afumata , cimbrisor , piper , pasta de ardei si sare . Masati carnea si o lasati la...

Citeste continuarea

Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava

Postat de mihaelar63

Cotlet de porc cu cartofi si morcovi la tava

 Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit . In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2011, 15:31
la 28.04.2011, 16:09
bun bun
la 28.04.2011, 16:11
la 28.04.2011, 18:15
la 28.04.2011, 18:35
deliciossss

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking