Ingrediente
- Am folosit:
- 7 buc cotlet de porc fara os
- 2 dovlecei
- sumac
- susan negru,
- sos soia,
- curry
- fulgi de ardei iute
- 4-5 caise
- 4 cepsoare
- 3 catei usturoi,
- 2 cuisoare
- ulei de masline
- vin rose de tara
- parmezan ras si branza afumata de tara
Mod de preparare
Cotletul de porc l-am marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei,sumac si susan negru si l-am lasat cam 30 min . Dovleceii i-am taiat pe lung felii foarte subtiri si i-am sarat putin apoi i-am pus pe gratar pret de cateva secunde doar pentru a prinde culoare si pentru a se inmuia putin. Bucatile de dovlecel mai mici care nu s-au taiat frumos,le-am tocat marunt si impreuna cu usturoiul taiat rondele am facut un pat pentru carne,le-am asezat pe toate in tava si am dat la cuptor cam 30 de minute,nu cred ca a durat mai mult,mai ales ca feliile de carne erau destul de subtiri.
Intr-o tigaie am pus cepsoarele taiate pe lung in ulei de masline,le-am lasat sa se rumeneasca fara a le arde,am pus apoi putin zahar,cam o lingura si caisele taiate felii subtiri si am lasat totul sa se caramelizeze putin,am adaugat apoi 2 cuisoare si vin si am lasat la fiert la foc mic.
Dovleceii prajiti pe gratar i-am lasat putin la racit si apoi am pus peste ei sos de caise,branza afumata rasa si parmezan,am rulat dovleceii si i-am pus intr-o tava cu putin unt si i-am dat la cuptor 5 minute.
Am servit apoi dovleceii alaturi de friptura de porc.O varietate de arome,pot parea ciudate pentru cei mai conservatori insa noua tare mult ne-a placut.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc si rulouri de dovlecei umplute cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|