Friptura de porc in sos de fructe ** 100 **

Postat de diaconta in Porc
23 Ian 2011 | 8964 vizualizari
Friptura de porc in sos de fructe  ** 100 **

Si iata ca am ajuns la reteta cu numarul .... 100 ...Cand am intrat pe Bucataras,acum cateva luni,nu m-as fi gandit niciodata sa ajung sa postez prea multe retete,in nici un caz o suta, mai ales la cat de rarut intram eu in bucatarie.Dar pentru ca am gasit aici oameni minunati,in compania carora m-am simtit bine,am ramas si am fost ispitita sa mai postez cate o reteta,ca sa-mi justific prezenta aici.Va multumesc ca ati apreciat ceea ce am incercat eu sa fac in materie de "bucatareala".

Ingrediente

  •   1 buc carne de porc (cap de piept)
  • Prune uscate
  • Caise deshidratate
  • Un morcov
  • O ceapa mare
  • O portocala
  • 100 ml vin
  • Ghimbir
  • Sos de soia
  • Sare,piper
  • Rozmarin
  • Ulei

Mod de preparare

Carnea se spala,se taie bucati mai mari si se condimenteaza.Prunele si caisele se pun sa stea putin in vin,apoi se pun peste carne,se adauga rozmarinul,ghimbirul si se lasa la marinat pana a doua zi.

Morcovul se curata si se taie betisoare.Ceapa se curata si se taie felii mai mari.

Intr-un vas de ceramica se pune putin ulei,se aseaza un strat de ceapa si morcovi,apoi se pune carnea cu fructele,adaugand si restul de ceapa si morcov.

Se stoarce zeama de la o portocala si se completeaza cu supa de legume ,atat cat sa se acopere carnea.

Se mai poate adauga si putin vin.

Vasul se acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si se pune la cuptor pentru aproximativ 45 de minute,in functie de cuptorul fiecaruia.

De obicei am o reticenta in a combina carnea cu fructele,dar chiar mi-a placut rezultatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in sos de fructe ** 100 **" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Costite aromate pe gratar

Postat de xana

Costite aromate pe gratar

Piperul boabe si cuisoarele le facem praf si le amestecam cu boiaua de ardei, chimionul, chimenul si sare. Intindem bine acest amestec pe toata suprafata carnii(aceasta trebuie sa fie uscata, nu...

Citeste continuarea

Chiftele de porc la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de porc la cuptor

Carnea de porc se toaca in masina de tocat,la fel si ceapa, usturoiul si painea. Se pun toate intr-un castron, adaugam condimentele, oul si mararul tocat marunt. Cu mainiile umede formam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2011, 14:10
Bravo, Dia! La cat mai multe sute si la cat mai multa activitate alaturi de noi. Ma bucur ca esti aici!
la 23.01.2011, 14:10
Dia felicitari 100 te pup dulce si pap si eu din bunatatea ta
la 23.01.2011, 14:12
Gaby iti dai seama ca nu as fi aici daca nu mi-ar fi drag de voi
la 23.01.2011, 14:12
Cris serveste ca-i tare buna
la 23.01.2011, 14:16
te cred draga Dia si ma bucur mult pentru tine ca ai ajuns la reteta 100,la cat mai multe retete si clipe minunate petrecute impreuna

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking