Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi

Postat de mirela0911 in Pui
6 Ian 2019 | 3828 vizualizari
Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi

Acest fel de mancare este cel mai des intalnit la noi pentru ca le place copiilor foarte mult, iar sosul de usturoi nu are voie sa lipseasca.

Ingrediente

  • pulpe, aripi, piept (ce doriti) de pui
  • 5 lg ulei de masline
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt boia dulce/iute
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • rozmarin
  • 1 kg cartofi rosii
  • sare, condimente pentru cartofi
  • sos de usturoi (usturoi, ulei, sare, iaurt grecesc)

Mod de preparare

Bucatile de carne se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie. 

Separat se amesteca uleiul cu condimentele apoi se toarna peste bucatile de carne. Se maseaza bine bucatile de carne cu aceste condimente, se pune si zocmarinul si se da la rece pentru cel putin o ora.

Se scot de la rece, se asaza intr-un vas de yena uns cu ulei, se toarna cca 50-100 ml vin sau apa, se acopera vasul si se da la cuptor. Dupa jumatate de ora se ia capacul (sau folia de auminiu daca nu are capac vasul), se stropeste carnea cu sosul din tava si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos. Se mai stropeste carnea din cand in cand cu sosul format.

Cartofii se curata, se spala si se taie in 4 sau 6 bucati in functie de marimea lor. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti, se scurg de apa si se pun intr-o tava unsa cu ulei, se presara condimentele, se stropesc cu ulei si se dau la cuptor sa se rumeneasca.

Se prepara intre timp si sosul de usturoi. Cateii de usturoi se zdrobesc se amesteca cu putina sare si 1 lg de ulei pana devine putin cremoasa (ca la maioneza). Se adauga iaurtul, se gusta si se mai sareaza daca este cazul.

Se serveste carnea alaturi de cartofi si sosul de usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui coquelet cu cartofi la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pui coquelet cu cartofi la cuptor

Puii ii parliti de flacara aragazului de puf. Ii spalati si ii stergeti cu niste servetele. Intr-un bol pregatiti amestecul de condimente. Mai intai amestecati sosul de soia, cu uleiul si...

Citeste continuarea

Copanele de pui in sos de vin

Postat de mirela0911

Copanele de pui in sos de vin

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele. Ceapa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2019, 14:03
Bun, bun. Trimit si eu Zmeisorii!
la 06.01.2019, 14:11
Bună...! Pe placul meu...
la 06.01.2019, 14:49
la 06.01.2019, 14:50
bun bun
la 06.01.2019, 14:57
Deci...

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking