Ingrediente
- pulpe, aripi, piept (ce doriti) de pui
- 5 lg ulei de masline
- 1/2 lgt sare
- 1/2 lgt piper
- 1/2 lgt boia dulce/iute
- 1/2 lgt ghimbir macinat
- rozmarin
- 1 kg cartofi rosii
- sare, condimente pentru cartofi
- sos de usturoi (usturoi, ulei, sare, iaurt grecesc)
Mod de preparare
Bucatile de carne se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie.
Separat se amesteca uleiul cu condimentele apoi se toarna peste bucatile de carne. Se maseaza bine bucatile de carne cu aceste condimente, se pune si zocmarinul si se da la rece pentru cel putin o ora.
Se scot de la rece, se asaza intr-un vas de yena uns cu ulei, se toarna cca 50-100 ml vin sau apa, se acopera vasul si se da la cuptor. Dupa jumatate de ora se ia capacul (sau folia de auminiu daca nu are capac vasul), se stropeste carnea cu sosul din tava si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos. Se mai stropeste carnea din cand in cand cu sosul format.
Cartofii se curata, se spala si se taie in 4 sau 6 bucati in functie de marimea lor. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti, se scurg de apa si se pun intr-o tava unsa cu ulei, se presara condimentele, se stropesc cu ulei si se dau la cuptor sa se rumeneasca.
Se prepara intre timp si sosul de usturoi. Cateii de usturoi se zdrobesc se amesteca cu putina sare si 1 lg de ulei pana devine putin cremoasa (ca la maioneza). Se adauga iaurtul, se gusta si se mai sareaza daca este cazul.
Se serveste carnea alaturi de cartofi si sosul de usturoi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|