Friptura de pui la tava

Postat de rivka in Pui
3 Dec 2009 | 7254 vizualizari
Friptura de pui la tava

Ingrediente

  • 2-4 pulpe de pui
  • jumatate kilogram cartofi
  • 1 ceapa
  • 6 catei usturoi
  • 5-6 morcovi de iarna
  • sare
  • piper
  • paprika iute
  • coriandru
  • chimen
  • ulei masline

Mod de preparare

Morcovii se rad, se spala se taie rondele si se aseaza in tava de cuptor.Cartofii se curata , se taie in 4 sau in 2 depinde cat sunt de mari, se aseaza peste morcovi.Ceapa se taie in 4 (se lasa cu coaja pe ea, o cojita) se aseaza in tava, cateii de usturoi se pun si ei in tava in coaja(necuratati) , peste se aseaza pulpele curatate de pielita si spalate, se condimenteaza totul cu sare, piper, paprika, coriandru si putin chimen, se stropeste cu ulei de masline, se acopera si se da la cuptor cca 70 minute la 240 grade.

Se serveste cald cu pireu de mere.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui la tava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de carne tocata la tava

Postat de RuxyRux

Friptura de carne tocata la tava

Numar de portii...multe! :))))  Daca nu doriti friptura cu pui, puteti inlocui cu carne de curcan sau porc. Intr-o tigaie se pune uleiul si se soteaza  ceapa rosie tocata cu usturoiul...

Citeste continuarea

Pui la tava (capac)

Postat de sufletista

Pui la tava (capac)

Eu am folosit o gaina de tara asa ca am fiert-o putin inainte pentru ca nu stiam cat de batrana era. Intr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust.usturoiul zdrobit sau dat prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2009, 15:39
la 03.12.2009, 16:15
ii foarte simplu de facut, sotul da cateii de usturoi la o parte dar eu ma bucur ca imi raman mie sa-i mananc se coc asa in coaja lor in tava, si lasa puiului numai aroma...noi mancam asa ceva cu pireu de mere sau varza rosie cu mar (din borcan) tot dulce la gust.
la 03.12.2009, 19:55
eu tocmai am terminat friptura de pulpe culegume, mai ai si pentru mine o portie ca sa ma mult la tine? eu aduc muraturile si un vin rosu de buturuga!
la 03.12.2009, 22:20
da mai am o portie ca eu nu am mancat am mancat in oras un doner kebab urias si mi-a ajuns , deci hai la masa

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking