Friptura de vita cu ghebe la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Vita
9 Noi 2019 | 3164 vizualizari
Friptura de vita cu ghebe la cuptor

Cumpar destul de rar carne de vita, pentru ca nu am surse sigure, iar cea din magazine nu imi inspira prea multa incredere, imi este frica ca trebuie sa o tin la pregatit ore intregi si ca tot nu va fi facuta.
Insa zilele acestea am avut placerea sa pregatesc o friptura de vita, folosind carne de vita angus premium, o carne minunata (recomand tuturor sa gateasca cu o asa carne de calitate), care a facut ca friptura mea sa fie delicioasa. Eu am avut fricandou (piesa din pulpa). Am servit-o cu salata de sfecla dar si niste cartofi la cuptor. A fost cea mai grozava friptura de vita!

Ingrediente

  • 1,2 kg carne de vita (fricandou, piesa din pulpa)
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ceapa
  • 300 gr ghebe fierte
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii de casa
  • 1 cana vin rosu
  • 50 ml apa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ierburi aromatice pentru friptura
  • 1 lingurita boabe de mustar

Mod de preparare

Spalati carnea, o stregeti cu niste servetele si o taiati felii mai groase. O presarati cu sare, piper, boia dulce si ierburi aromatice, pe ambele parti si masati putin. Morcovul il curatati, il taiati bucati mai groase si lungi. Ceapa o curatati si o taiati felii. Intr-o tava puneti ceapa, morcovul si ghebele. Amestecati pasta de rosii cu vinul, apa, turnati totul in tava. Asezonati cu care si piper. Asezati bucatile de vita, presarati boabele de mustar. Usturoiul curatat il taiati marunt, il presarati peste carne. Acoperiti friptura cu staniol. Incingeti cuptorul la 200 de grade. Bagati tava cu friptura si scadeti temperatura cuptorului la 180 de grade. Dupa o ora si 40 de minute, verificati carnea. Daca este bine patrunsa (la mine a fost), indepartati folia si intoarceti bucatile de friptura. O mai lasati 10 minute descoperita in cuptor. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o acoperiti iar cu folie 10-15 minute. Dupa acest timp este gata pentru a fi servita.

Sa aveti pofta!

PS: La aromatizarea frpturii puteti folosi si alte condimente care va plac. Eu am preferat sa o pregatesc mai simpla, pentru a simti cu adevarat gustul de vita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu ghebe la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Vită cu legume a la Robert

Postat de panacris

Vită cu legume a la Robert

Carnea de vită se taie fâșii subțiri. Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă, apoi se masează energic carnea de vită și se lasă la rece cca. 20 minute. Legumele...

Citeste continuarea

Vita marengo

Postat de Sylvia

Vita marengo

Mancarea la cuptor este preferata mea, timpul de preparare este adesea foarte mare dar timpul efectiv de pregatire este scurt intre 5 si 15 minute, apoi faci treaba linistita si din cuptor ies...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2019, 19:48
buna buna
la 09.11.2019, 19:50
Îmi place friptura de vită, cu sos...!
la 09.11.2019, 20:46
la 09.11.2019, 20:50
Buna!
la 09.11.2019, 21:13
Foarte buna !!!! Noi mancam des vitel , vita , carne de calitate

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking