Friptura de vita cu taitei Dan Dan

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
4 Dec 2015 | 3089 vizualizari
Friptura de vita cu taitei Dan Dan

Ingrediente

  • Pentru friptura:
  • 1 bucata de 250 grame friptura de vita
  • 1/2 ligurita piper Szechuan
  • 5 condimente chinezesti
  • 1 bucata de 2 cm de ghimbir proaspat
  • 1/4 chili
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1/2 lime
  • cateva tulpini de coriandru proaspat
  • Pentru mazare:
  • 150 grame mazare pastai (sugar snaps)
  • 1/2 lingura sos Hoisin
  • 1/2 lamaie sau lime
  • Pentru taitei:
  • 3 linguri ulei cu chili
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 catel de usturoi
  • 1/4 legatura de coriandru proaspat
  • 4 fire de ceapa verde
  • 200 grame taitei cu ou
  • 1/2 cub concentrat bio de vita
  • 1/4 lime
  • miere

Mod de preparare

Se aseaza carnea pe un tocator si se presara sare si piper. Se marunteste piperul Szechuan cu ajutorul unui mojar. Se aseaza cate putin in 2 boluri si restul se presara peste carnea de vita impreuna cu 5 condimente chinezesti. Se stropeste totul cu ulei de masline si se maseaza condimentele in carne.

Se imparte chiliul tocat intre cele doua boluri, impreuna cu sosul de soia, uleiul si usturoiul.

Se frige bucata de carne pe un gratar fierbinte la foc mare cate 2 minute pe parte pentru o friptura in sange sau in functie de preferinte.

Se fierbe mazare in apa sarata cateva minute.

Se toaca ceapa verde rondele si se imparte intre cele doua boluri.

Se stropeste un tocator curat cu ulei de masline si se aseaza friptura deasupra. Se rad fin ghimbirul, usuturoiul si chiliul peste friptura, se stropeste cu suc de lime si se lasa la odihnit.

Se aseaza sosul Hoisin pe un platoru si se intinde cu o lingura pe toata baza platoului. Se stropeste cu suc de lime si ulei de masline si se aseaza mazarea deasupra. Se mai stropeste cu putin ulei de masline si se amesteca in momentul servirii.

Se fierb taiteii in apa in care a fiert mazarea, impreuna cu cubul de concentrat.

Se stoarce putin suc de lime in fiecare bol si se adauga si putina miere.

Se taie bucata de friptura in fasii de 2 cm grosime si se imbraca in sosurile scurse pe tocator.

Se impart taiteii intre boluri si se adauga si putin din apa in care au fiert.

Se servesc imediat cu mazare si fasii de friptura, presarati cu frunze de coriandru si suc de lime.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu taitei Dan Dan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

Postat de Satisfyyourcravings

Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi

Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline,...

Citeste continuarea

Placinta cu mazare si aluat de avocado

Postat de oanapl

Placinta cu mazare si aluat de avocado

Cureți avocado de coajă și sâmbure, îl pasezi bine, adaugi făina, sarea și apa și frămânți un aluat omogen, pe care-l învelești în folie alimentară și-l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2015, 14:47
Buuuna fripturica!
la 04.12.2015, 14:50
Ce bine arata!
la 04.12.2015, 14:56
buna
la 04.12.2015, 15:05
buna!
la 04.12.2015, 15:22

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking