Friptura de vita si fantana de cartofi umpluta cu ciuperci de padure

Postat de Sylvia in Vita
3 Iun 2014 | 5418 vizualizari
Friptura de vita si fantana de cartofi umpluta cu ciuperci de padure

Va prezint un preparat simplu si extrem de gustos care va face unanimitate, fiind apreciat si de catre cei mai pretentiosi degustatori : o friptura de vita frageda si o garnitura fina si aromata. Carnea de vita este foarte importanta asa ca alegeti o carne maturata, va trebuie o vita care este de rasa de carne si pentru genul acesta de fripturi gatite rapid alegeti mereu vrabioara, filé-ul de vita care se prepara repede si raman fragede.

Ingrediente

  • 150 grame de vita de persoana,
  • sare de mare,
  • piper proaspat macinat,
  • unt clarificat,
  • cartofi,
  • ceapa verde,
  • ulei masline,
  • ciuperci de padure,
  • ciuperci champignon

Mod de preparare

Preparare : pentru écrasse de cartofi care este garnitura se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, se  curata, se zdrobesc cu o furculita ca sa ramana si bucati mai mari, se adauga ulei de masline, sare , piper si ceapa verde tocata marunt. Are cu totul alta textura si gust decat piure-ul de cartofi , este mai rustic si mai aromat. Ciupercile de padure si cele champignon se taie bucati mari si se calesc in ulei de masline cu putina paprika , sare, piper. Se adauga apoi putina apa si se lasa sa clocoteasca incet, hribii lasa ei un soi de sos onctuos foarte bun nu mai este nevoie de nimic adaugat.

Friptura de vita se demareaza atunci cand garnitura este gata pentru ca aveti nevoie doar de cateva minute si trebuie servita fierbinte.  Ce trebuie sa stiti despre carnea de vita este ca se lasa intotdeauna la temperatura camerei inainte de preparare pentru ca fibra sa fie destinsa si sa nu aveti o reactie brutala de contractie la prepararea ei la foc iute. Carne ase asezoneaza chiar inainte de gatire cu sare de mare si piper proaspat macinat, nu are nevoie de alte arome. Intr-o tigaie stil grill se pune o pelicula fina de unt clarificat si se aseaza bucatile de carne, daca sunt subtiri ca cele din imagine este nevoie de mai putin de un minut pe fiecare parte pentru o gatire à point=medium rare cum recomand ca si gatire pentru incepatori , cunoscatorii de carne de vita sunt pentru gatirea saignant= rare  care ofera o carne moale cu o textura fondanta .

Garnitura se monteaza simplu, cu un inel de montaj facem un turnulet de cartofi si in mijloc scoate cam o lingura din compozitie ca sa facem forma de “fantana” in aceasta se adauga amestecul de ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita si fantana de cartofi umpluta cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carne de vita in sos

Postat de Pungasa_Rogue

Carne de vita in sos

Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii se curata de coaja si se spala. Ceapa se curata de foi si se spala. Telina se curata de coaja, se spala si se taie in doua. Carnea,...

Citeste continuarea

Tocanita de vitel a mamei

Postat de mihaelar63

Tocanita de vitel a mamei

Carnea de vitel se taie cuburi potrivit de mari. Eu le tai asa cam cat jumatate cutie de chibriuri. Cuburile de carne se condimenteaza cu sare , piper , boia si cimbru ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.06.2014, 12:06
v-am adus ceva de papa
la 03.06.2014, 12:08
Viata mea)) delicios,Sylvia:-
la 03.06.2014, 12:14
Vai, cum suna si cat de apetisant arata!
la 03.06.2014, 12:14
buna buna
la 03.06.2014, 12:17
Super!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking