Friptura de vitel la cuptor

Postat de oanapl in Vita
17 Ian 2022 | 7139 vizualizari
Friptura de vitel la cuptor

Am pus la treabă vasul Crock-Pot câștigat la concursul "Mândru mi-s bucătăraș" și am pregătit o friptură delicioasă.

Ingrediente

  • 600g carne de vițel (bucata întreagă) - mușchi
  • 30 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 bucată țelină
  • -pentru garnitură:
  • 600g cartofi

Mod de preparare

Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei).
Se unge carnea cu unt topit și apoi se presară din abundență cu condimente. Se lasă 30 de minute pe masa de bucătărie.
Se unge vasul termorezistent cu ulei. Se curăță și se taie felii legumele și se așază în vasul termorezistent. Se pune bucata de carne pe legume, se acoperă și se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 200° C (treapta inalta la cele cu gaz), scăzând imediat temperatura la 180° C. Se lasă dati la cuptor o oră.

Dupa o oră se îndepărtează capacul și se lasă încă 15 minute ca friptura să se rumenească.
Se scoate tava din cuptor, se acoperă lejer cu o folie de aluminiu și se lasă 15-20 de minute la odihnit. In acest rastimp temperatura interna va mai creste cu 2-3 C! Timpul de odihnă al cărnurilor este important! În această fază fibrele musculare se destind, sucurile sunt reabsorbite în structura cărnii, fapt care conferă frăgezime și suculență.

Se servește cu garnitura preferată. Nouă ne plac foarte mult cartofii pregătiți la friteuza cu aer cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

Postat de Pungasa_Rogue

Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor

Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si...

Citeste continuarea

Friptura de vitel sub crusta cu cartofi la cuptor

Postat de simona72

Friptura de vitel sub crusta cu cartofi la cuptor

Se taie carnea de vitel astfel incit sa se formeze o felie groasa. Punem o folie alimentara peste ea si o batem usor cu ciocanul de snitele pt a o mai intinde putin. Condimentam carnea cu sare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2022, 16:46
Prezenta !!!!
la 17.01.2022, 16:53
Cu drag te servesc!
la 17.01.2022, 16:58
la 17.01.2022, 17:16
Adauga comentariu...
la 17.01.2022, 18:01

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking