Friptura din carne de strut

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
20 Dec 2016 | 13005 vizualizari
Friptura din carne de strut

Medicul de familie ne-a recomandat să consumăm carne de struț, când ne-a citit rezultatele analizelor, vizând colesterolul, trigliceridele și ..... Am râs la momentul respectiv, de unde să cumpăr struț??? Ei și zilele trecute am tot văzut că s-a pornit o campanie cu carne de struț. Am contact o prietenă ce mi-a oferit un voucher și am pornit comanda. După ceva încurcături a ajuns și carnea acasă ;) No acum cum să fac să nu observe Zmeii ce pun la  cale ;) Așa că în una din zilele când au fost plecați la treburile lor, am pornit “butoanele” :D. Sincer am fost tare încântată ;) Până la urmă le-a plăcut și lor ;) Dar acum, sper să nu devină obișnuiță, că totuși e cam „pipărat” prețul. Ei, dar de sărbători putem veni cu altceva decât tradiționalul porc sau vită ;)    “Bucatile de Drum provin din partea inferioara a pulpei strutului si sunt cel mai putin fragede. Sunt potrivite pentru preparare (gatire) indelungata, taiate in bucati mici, pentru tocanite si gulasuri. Potrivit si pentru preparare la cuptor, excelent atunci cand este afumat. Greutate medie per bucata 650 grame. Pachetele sunt preambalate si pot contine mai multe bucati.  Frageda, slaba si plina de substante nutritive, carnea de strut este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi pentru carnea de vita. Cu o medie de 30 grame de proteine per portie si mai putin de 3 grame de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, similara cu cea a carnii de vanat. Cu un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi, carnea de strut este foarte populara in randurile celor care isi doresc o carne aromata, cu aport ridicat de proteine, care este in acelasi timp si sanatoasa. Daca vei gusta carnea noastra de strut, vei intelege de ce din ce in ce mai multi oameni o prefera.”    Sursa: https://www.struti.ro/drum-2

Ingrediente

  • cca. 650 g pulpă inferioară din carne de struț 
  • pentru marinadă:
  • cca. 50 ml ulei de măsline 
  • 500 ml bere 
  • piper colorat
  • cimbru
  • foaie de dafin
  • cca. 1 lingură sos de soia 
  • cca. 50 g muștar aromat cu zmeură 

Mod de preparare

Sosul de soia, muștarul și uleiul de măsline se amestecă până se omogenizează.

Se unge carnea de struț decongelată, ce se pune într-un vas de sticlă, de preferat, se completează cu bere, se condimentează cu mirodeniile de mai sus, se acoperă, apoi se lasă la rece cca. 2 ore sau mai bine până a doua zi.

Carnea condimentată se scoate din baiț, se scurge, apoi se pune la gătit într-un vas termorezistent la cuptor la foc mic, cca. 100 grade, cca. 180 minute.

 Fripura se servește caldă sau chiar rece cu garniturile preferate.

Spor și poftă bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne de strut" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute in aluat de bere

Postat de caroline

Chiftelute in aluat de bere

Incepem prin a pregati compozitia  pentru chiftelute. Punem intr-un bol carnea tocata,oul intreg,painea pusa in lapte si apoi stoarsa bine ,ceapa tocata  marunt  si sare,piper...

Citeste continuarea

Varza cu rosii si ceapa verde si carnati de Plescoi

Postat de Constelatialeu

Varza cu rosii si ceapa verde  si carnati de Plescoi

Mai intai ne ocupam de varza si o tocam , o asezam intr-un castron si o frecam cu sare pana se inmoaie. Apoi curatam rosiile de coaja si le taiem bucati mai maricele, frunzele de ceapa le taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2016, 19:25
la 20.12.2016, 19:26
Bănuiesc că textura este asemenea carnei de raţă, nu-ş de ce am impresia asta. Mă gândesc însă câ avantaj este să cumperi gât de struţ, la cât e de lung... .
Interesant şi de luat aminte.
la 20.12.2016, 19:30
Padre, acuma cu rața nu prea m-am împrieteinit la modul acesta. Eu am zis că e undeva între vită și curcan, mai degrabă. Oricum e bună și din ce am citit, sănătoasă și din ce am degustat sățioasă Daaa o fi el, gâtul lung, dar nu scade prețul pe cât de lung e el )
la 20.12.2016, 19:32
ce bine arata!nu am papat niciodata
la 20.12.2016, 19:42

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking