Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri

Postat de Doinavar in Pui
7 Mar 2013 | 4630 vizualizari
Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri

Ingrediente

  • Pieptul dezosat de la 2 pui
  • 3 cartofi mai mari
  • 1 morcov
  • 50 g telina
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • cativa catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • 50 g cascaval
  • 4-5 ciuperci (optional)
  • cateva fire de marar si patrunjel
  • 1 lingura ketchup
  • 100 g spanac sau/si loboda
  • 2 oua
  • 3-4 linguri ulei
  • 150 ml ulei pentru prajit
  • sare, piper, condimente pentru pui

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui incepand din mijloc spre margini, desfasurandu-l ca o foaie mai grosuta. Procedati la fel si cu al doilea. Pe un fund de lemn uns cu cateva picaturi de ulei de masline se bat ambele bucati, nu prea tare, cam 25 x 15 cm bucata.

Se intinde o folie de aluminiu intr-un format de 40 x 40 cm (din doua bucati) si se unge bine cu 1 lingura de ulei de masline. Pe folie asezati in centru bucatile de carne de pui suprapuse putin la mijloc (unde este capatul subtire al pieptului). Condimentati bine si ungeti cu ketchup. Asezati peste carne, paralel cu latura mai lunga bastonase subtiri de morcov si cascaval intercalate.

Caliti telina si rosia (optional ciupercile) taiate cubulete in uleiul de masline ramas si opariti frunzele de spanac si/sau loboda intregi, fierbeti ouale tari si curatati-le de coaja. Distribuiti uniform telina si rosia pe toata suprafata carnii, iar spanacul puneti-l la un capat pe latura lunga intr-o fasie mai grosuta. Peste el asezati ouale taiate in sferturi, unul sub altul.

Incepeti sa rulati din partea unde este spanacul, ridicand usor de folie si continuati sa rulati pana la capatul celalalt apasand cu mainile. Impachetati apoi ruloul in folie, pe care o adunati si o presati bine la capete. Puteti sa infasurati ruloul intr-o alta bucata de folie.

Intr-o tava mai lunga asezati ruloul, turnati apa pana la 3/4 din inaltimea lui si puneti felii de ceapa, cativa catei de usturoi, cateva fire de verdeata, 2 linguri de ulei, 1 pahar de vin alb, 1 lingurita de sare, condimente pentru pui.

Dati tava la cuptor la foc mic 60 de minute, apoi scoateti-o si cu ajutorul unei spatule intoarceti ruloul pe partea cealalta si dati din nou la cuptor, la foc mediu inca 30-40 minute. Aveti grija sa nu scada zeama complet. Eventual mai adaugati apa si vin. Cand este gata, scoateti ruloul pe o tava sau un fund de lemn sa se racoreasca 5-10 minute.

Intre timp curatati cartofii, ii spalati si ii dati pe razatoarea speciala pentru cartofi ajurati (sau ii taiati in felii de 3-4 mm grosime). Puneti cartofii la prajit in uleiul incins si intoarceti-i pe ambele parti pana devin aurii.

Apoi se taie ruloul infasurat in folie in cateva bucati mai lungi, apoi indepartati staniolul. Pe platou asezati bucatile de rulou in picioare (puteti taia si felii de 15-20 mm grosime) si de jur-imprejur cartofii prajiti. Garnisiti cu frunze de spanac, loboda, marar, patrunjel sau cu muraturi, gogosari, castraveti acri.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din piept de pui cu cartofi – rulouri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Postat de merisor67

Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

Spalam pulpele de pui, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper si boia de ardei.  Intr-o tigaie incapatoare punem untura si uleiul la incins si prajim pulpele, intorcandu-le pe...

Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella, la cuptor

Postat de mirela0911

Piept de pui cu mozzarella, la cuptor

Se spala pieptul, se tamponeaza de surplusul de apa,apoi se feliaza in felii putin mai groase decat pentru snitele. Se bat usor cu ciocanul, apoi se asaza intr-o punga. Se presara sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2013, 13:10
fff bun si arata si f bine
la 07.03.2013, 14:24
Minunat, pentru oameni sănătoşi şi la cură de îngrăşare, ca mine.
la 07.03.2013, 15:28
superrrr reteta
la 07.03.2013, 20:00
la 07.03.2013, 21:05
cat de bine arata

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking