Friptura tiganeasca de porc- la gratar

Postat de mihaelar63 in Porc
22 Iul 2017 | 9071 vizualizari
Friptura tiganeasca de porc- la gratar

 De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita. https://www.bucataras.ro/retete/friptura-tiganeasca-27350.html. Iesirea la gradina a fost ocazia buna sa ,,execut''   aceasta bunatate !!!

Ingrediente

  • 1.5 kg carne porc [ cu putina grasime ]
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingurita maghiran uscat maruntit
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • ceapa, patrunjel verde -pentru decor

Mod de preparare

  1. Carnea am feliat-o si am batut-o usor cu batatorul de snitele.
  2. Usturoiul se curata si se taie felii [ nu l-am pisat pentru ca am dorit un gust moderat de usturoi ]
  3. Puneti carnea intr-un bol.
  4. Am presarat deasupra carnii sare, piper, boia si maghiranul maruntit.
  5. Adaugati usturoiul tocat si turnati laptele deasupra, atat cat sa acopere usor feliile de carne.
  6. Acoperiti bolul cu o folie si dati-l la rece peste noapte.
  7. A doua zi, se scurge surplusul de lichid de pe carne.
  8. Prajiti carnea pe gratarul incins uns cu o feliuta de slanina afumata.
  9. Nu este nevoie sa ungeti bucatile de carne cu ulei, carnea de porc va elibera suficienta grasime pentru preparare.
  10. Noi am preparat friptura tiganeasca pe batranul nostru gratar de fonta.
  11. Serviti delicioasa friptura tiganeasca alaturi de garnitura si salata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura tiganeasca de porc- la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Postat de merisor67

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr. Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de...

Citeste continuarea

Chiftele de porc cu usturoi in crusta de fulgi de porumb

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de porc cu usturoi in crusta de fulgi de porumb

Carnea tocata se pune intr-un castron,punem condimentele,oul,ceapa tocata marunt,usturoiul pisat si mararul tocat marunt. Cu mainiile umede se formeaza chiftelele,se pun pe o farfurie si se dau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2017, 18:04
Ce bunatate ai adus
la 22.07.2017, 18:13
Excelent, Mihaela! Și frumoasă și gustoasă... Ne e poftă.......
la 22.07.2017, 18:21
Ce apetisantăăăăă!
la 22.07.2017, 19:20
Am si fusta de tiganca...
la 22.07.2017, 20:19

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking