Friptura Turnulet,

Postat de nico15 in Porc
14 Noi 2010 | 4830 vizualizari
Friptura Turnulet,

Ingrediente

  • 500-700 g de carne de porc(fara grasime)
  • 200 gr de cartofisau 1-2 dovlecei
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de faina,
  • sare, piper
  • Dressingul se face din:
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 2 linguri dulceata de visine,
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingura sos tomat,
  • ½ ceasca de apa
  • Decor: bucatele de ardei verde si visine din dulceata

Mod de preparare

Carnea se taie in 6 rondele aproximativ egale cate 3 pentru fiecare portie, pentru carne se va face o marinata speciala formata din:
- 1 ceapa potrivita
- 4-5 catei de usturoi
- 2 linguri de sos tomat
- cimbru / tarhon
- ½ ceasca de vin rosu.

Carnea se lasa in marinata 2 ore, bucatile de carne se prajesc intr-o tigaie cu ulei, rumenindu-se pe ambele parti, se scot si se pun pe hartie absorbanta.
Avem de ales daca facem chiftelute din cartofi sau felii de dovlecel, daca facem chiftele de cartofi, se iau cartofii se curata si se dau pe razatoarea mica(se stoarc bine), se amesteca cu ou si se adauga faina, sare si piper si se prajesc, se fac sase chiftelute, dupa ce s-au prajit se scot pe hartie absorbanta.

Daca facem feliute de dovlecel, curatam si taiem dovlecelul sase feliute, se sareaza, pipereaza se da prin faina, ou si faina din nou dupa care se prajeste pe ambele parti, la final se scot pe hartie absorbanta pt. a se lua surplusul de ulei.

Separat se pregateste dressingul: Se pune ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, morcovul se rade pe razatoarea mica, se adauga dulceata de visine(2 linguri) si ½ ceasca de apa, se lasa sa fiarba 30-40 minute, dupa care se strecoara. In dressingul respectiv se introduc bucatile de carne si cartofi(dovlecei) si se lasa 15 minute cat sa prinda gustul dressing-ului.

Se scot bucatile de carne si chiftelele de cartofi(dovlecei) si se trece la montarea produsului alternandu-se chiftelutele de cartoful(dovlecelul) si se termina cu carnea, se prind cu betisoare de frigarui, se pune dressingul peste cam 2 linguri pe fiecare turnulet si se mai lasa la cuptor 5 minute. Se serveste cu dressingul respectiv.
Pofta Buna


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura Turnulet," nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajeala de purcel

Postat de MotanLaOale

Prajeala de purcel

Carnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari.   Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne.   Se...

Citeste continuarea

Cartofi in straturi cu carne si branza feta

Postat de AnyCostescu

Cartofi in straturi cu carne si branza feta

Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Legumele le curatam de coaja sau seminte si le taiem cubulete.Le calim pentru circa 5 mnute, dupa care adaugam carnea tocata si vinul. Dupa ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2010, 17:06
la 14.11.2010, 17:16
ce turnulet bun
la 14.11.2010, 17:19
arata bine dar nu e cam lichid dressing-ul acela? zic si eu...
la 14.11.2010, 18:38
super
la 14.11.2010, 18:58

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking