Ingrediente
- Pentru o tava de frittata (6 portii) aveti nevoie de:
- 8 oua ecologice
- 5 ciuperci mari-
1 ceapa verde
- 1 ardei gras rosu
- 150 gr somon afumat
- 5 linguri de porumb fiert
- 5 linguri de smantana
- 3 cubulete de unt
- putin ulei de masline
- 5 linguri cu varf de parmezan ras
- sare de mare
- piper
Mod de preparare
Incepeti prin a curata ciupercile cu un burete de sarma si clatiti foarte rapid cu putina apa. Taiati-le felii de dimensiuni medii si caliti-le alaturi de ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete. Lasati pe foc pana legumele sunt aprope gatite. La final adaugati si porumbul si mai lasati de foc 2-3 minute. Condimentati cu putina sare si piper.
Intr-un bol amestecati ouale batute cu smantana, somonul afumat taiat bucatele mici si parmezantul. Daca vreti puteti adauga si aici putina sare, insa tineti cont de faptul ca somonul si parmezantul sunt sarate!
Turnati amestecul din tigaie peste oua si amestecati incet.
Ungeti o tava cu unt si turnati amestescul obtinut, dupa care introduceti la cuptorul preincalzit (200 grade) pentru aproximativ 20-30 de minute, pana amestecul este compact si capata o frumoasa culoare aramie.
Serviti alaturi de paine integrala proaspat scoasa din cuptor! Acest preparat poate tine loc de brunch, pranz sau chiar si cina!
Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209?ref=bookmarks
Pofta buna si o duminica frumoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu somon afumat si legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|