Frittata cu somon afumat si legume

Postat de Cocktail_of_Senses in Mancaruri de legume
1 Iun 2014 | 6461 vizualizari
Frittata cu somon afumat si legume

Astazi am incercat un nou tip de frittata. Reteta mi-a venit pe loc si am pus laolalta legumele preferate care s-au potrivit de minune cu ouale si somonul afumat. Rezulatul a fost delicios si nici nu a trebuit sa petrec prea mult timp in bucatarie!

Ingrediente

  • Pentru o tava de frittata (6 portii) aveti nevoie de:
    - 8 oua ecologice
    - 5 ciuperci mari-
    1 ceapa verde
    - 1 ardei gras rosu
    - 150 gr somon afumat
    - 5 linguri de porumb fiert
    - 5 linguri de smantana
    - 3 cubulete de unt
    - putin ulei de masline
    - 5 linguri cu varf de parmezan ras
    - sare de mare
    - piper

Mod de preparare

Incepeti prin a curata ciupercile cu un burete de sarma si clatiti foarte rapid cu putina apa. Taiati-le felii de dimensiuni medii si caliti-le alaturi de ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete. Lasati pe foc pana legumele sunt aprope gatite. La final adaugati si porumbul si mai lasati de foc 2-3 minute. Condimentati cu putina sare si piper.

Intr-un bol amestecati ouale batute cu smantana, somonul afumat taiat bucatele mici si parmezantul. Daca vreti puteti adauga si aici putina sare, insa tineti cont de faptul ca somonul si parmezantul sunt sarate!

Turnati amestecul din tigaie peste oua si amestecati incet.

Ungeti o tava cu unt si turnati amestescul obtinut, dupa care introduceti la cuptorul preincalzit (200 grade) pentru aproximativ 20-30 de minute, pana amestecul este compact si capata o frumoasa culoare aramie.

Serviti alaturi de paine integrala proaspat scoasa din cuptor! Acest preparat poate tine loc de brunch, pranz sau chiar si cina!


Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/ sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209?ref=bookmarks

Pofta buna si o duminica frumoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu somon afumat si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spanac cu urda si oua

Postat de Irina

Spanac cu urda si oua

Am spalat bine spanacul si l-am pus la oparit, in apa clocotita, cateva minute. L-am scurs bine si l-am lasat deoparte. Intr-un vas am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa si usturoiul...

Citeste continuarea

Conopida pane la cuptor

Postat de timea

Conopida pane la cuptor

Mai intai spalam bine conopida si o desfacem in floricele. Punem pe foc un vas cu 2 l de apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugam floricelele de conopida. Lasam sa fiarba pana le putem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2014, 10:04
la 02.06.2014, 17:21
grozava! :
la 02.06.2014, 17:36
as papa somon in orice

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking