Aperitiv cu somon afumat

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
12 Feb 2012 | 7916 vizualizari
Aperitiv cu somon afumat

Un aperitiv deosebit de gustos si numai bun pentru o masa de duminica in familie sau alaturi de prieteni dragi...

Ingrediente

Blat:

  • 220 gr mascarpone 
  • 60 gr unt 
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 gr branza de vaci( la cutie)
  •  1 ou
  •  300 gr faina 
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  •  1 lingurita de sare 
  • 1/4 de lingurita de chimen macinat 

Umplutura:

  • 500 gr ricotta
  • 300 gr somon afumat
  • 150 gr smantana
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa de sare
  • patrunjel si marar
  • 1 ardei capia mare
  • 1 legatura de ceapa verde
  • masline
  • 50 gr parmezan ras
  • 100 gr branza feta
  • 5 linguri de faina

Deasupra:

  • galbenusuri(4-5 eu am pus mai multe)
  • 5-6 linguri smantana
  • 50 gr parmezan ras

Mod de preparare

Din ingredientele pentru blat se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de mana( daca mai este necesar mai adaugati 1-2 linguri de faina).

Infoliem aluatul si-l dam la rece pana pregatim umplutura aperitivului.

Amestecam ouale cu un praf de sare apoi adaugam ricotta, smantana,  verdeata si feta rasa, sarea si faina.

Scoatem aluatul de la rece si-l intindem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Il vom  intinde cu mana si vom urca aluatul putin si pe peretele tavii de Jena.

Tunrma compozitia.

Asezam parmezanul ras apoi deasupra ardeiul, maslinele ceapa verde si somonul foarte foarte atent curatat( asa cu simt de raspundere sa nu scape vreun os).

Batem galbenusurile cu smantana si parmezan si turnam deasupra.

Coacem in jur de 50 de minute o ora la 180 grade sau pana se rumeneste.

Servim cu placere ...e foarte, foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

Postat de panacris

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

Ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă. Somonul afumat se mărunțește. Ceapa verde se curăță și taie rondele. Ardeiul...

Citeste continuarea

Aperitiv crema de branza cu somon

Postat de gurita_ta2005

Aperitiv crema de branza cu somon

Somonul se taie bucati mici, se amesteca cu ceapa tocata, piper si ulei de masline, se lasa peste noapte la macerat. Pe o farfurie se pune un inel rotund pentru forma, punem crema de branza, o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2012, 16:36
am ramas fara cuvinte.........excelent arata,am trecut la favo...........auzi Rux, eu nu fac parte din prietenii tai dragi de ai uitat sa ma inviti la o asa bunaciune?
la 12.02.2012, 16:38
Vai Medi...ai dreptate...asa am sa fac data viitoare...sa ne mai deszapezim putin Pup scumpica mea
la 12.02.2012, 16:39
A mai ramas si pentru mine?
Arata foarte bine si cred ca e delicios!
la 12.02.2012, 16:41
Miuta...delicios si sigur ca mai am ca abia am facut Puup!
la 12.02.2012, 16:43
Suuuper, Ruxy! Eu ador somonul si cred ca voi incerca si eu reteta ta!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking