Ingrediente
Blat:
- 220 gr mascarpone
- 60 gr unt
- 1 lingura ulei de masline
- 200 gr branza de vaci( la cutie)
- 1 ou
- 300 gr faina
- 1 varf de cutit bicarbonat
- 1 lingurita de sare
- 1/4 de lingurita de chimen macinat
Umplutura:
- 500 gr ricotta
- 300 gr somon afumat
- 150 gr smantana
- 3 oua
- 1 lingurita rasa de sare
- patrunjel si marar
- 1 ardei capia mare
- 1 legatura de ceapa verde
- masline
- 50 gr parmezan ras
- 100 gr branza feta
- 5 linguri de faina
Deasupra:
- galbenusuri(4-5 eu am pus mai multe)
- 5-6 linguri smantana
- 50 gr parmezan ras
Mod de preparare
Din ingredientele pentru blat se framanta un aluat pana nu se mai lipeste de mana( daca mai este necesar mai adaugati 1-2 linguri de faina).
Infoliem aluatul si-l dam la rece pana pregatim umplutura aperitivului.
Amestecam ouale cu un praf de sare apoi adaugam ricotta, smantana, verdeata si feta rasa, sarea si faina.
Scoatem aluatul de la rece si-l intindem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Il vom intinde cu mana si vom urca aluatul putin si pe peretele tavii de Jena.
Tunrma compozitia.
Asezam parmezanul ras apoi deasupra ardeiul, maslinele ceapa verde si somonul foarte foarte atent curatat( asa cu simt de raspundere sa nu scape vreun os).
Batem galbenusurile cu smantana si parmezan si turnam deasupra.
Coacem in jur de 50 de minute o ora la 180 grade sau pana se rumeneste.
Servim cu placere ...e foarte, foarte gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|